Ds. A. C. Uitslag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 november 2021 door Ds. A. C. Uitslag

Geef niet-gevaccineerden niet de schuld van nieuw coronagolfje

Niet-gevaccineerde Nederlanders krijgen de schuld van de nieuwe golf oplopende coronabesmettingen. Zorgminister Hugo de Jonge op zijn blauwe ogen geloven lijkt mij geen goed idee. Waarom vertelt de bewindsman niet het eerlijke verhaal en kiest hij voor polarisatie?

Wie naar alarmerende krantenkoppen en landkaarten met rode gebieden kijkt, krijgt de indruk dat de situatie erger is dan ooit tevoren. Wie uitzoomt en de coronacijfers van vorig jaar tot zich neemt zal minder snel in de paniekstand schieten. Vorig jaar werden op 27 oktober in totaal 305 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. Precies een jaar later lag dit aantal op 116. Het coronadashboard van de Rijksoverheid laat overduidelijk zien dat de piek ziekenhuisopnames vorig jaar veel hoger was dan in 2021.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Arts Alie Hoek: "Overheid mag vaccinatiedrang uitoefenen"
- Kerk Sliedrecht volgt advies overheid en vervroegt avonddiensten
- Worden christenen in Australië slachtoffer van een controlemaatschappij?
- Controlemaatschappij? Coronachaos bewijst ongelijk van complotdenkers
- CU-Kamerlid over afname effectiviteit vaccins: "Ook gevaccineerden hebben een verantwoordelijkheid"
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat een mooi betoog en heldere logica in de vergelijkingen van de cijfers. Echter, met een onzuiver uitgangspunt deugt zelfs de beste redenering niet. De heer Uitslag vergelijkt de huidige gegevens met de piek van vorig jaar. Er is nu echter geen piek, maar een toename... Wil je goed op een uitbraak reageren dan moet je proactief zijn, stellen de deskundigen.

Overigens helemaal mee eens dat polarisatie door de overheid gevoed wordt. Zelfs al is straks iedereen onder (verholen) dwang geprikt, dan gaan nog steeds mensen ziek worden...
het kan ook niet zo zijn, dat een langdurig demissionair kabinet met een afgebrande MP, straks een ingrijpende wet voor uitsluiting er door gaat jassen. Het volksvertrouwen is hooguit 30% en nog steeds wordt er door de onderhandelaars met eindeloos handjeklap tijd gerekt. Ook de CU verspeelt veel steun door zich daartoe te lenen en niet de handdoek in de ring te gooien. Mijn stem zijn zeker ze kwijt.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (16)