Dr. Wim Dekker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

28 oktober 2021 door Jeffrey Schipper

Dr. Wim Dekker: "Jammer dat eindtijdpreek Paul Visser een eigen leven leidt"

“Denk nu niet dat Thierry Baudet en Doutzen Kroes de volledige kerkdienst hebben bekeken. De eindtijdpreek van dominee Paul Visser is een eigen leven gaan leiden”, maakt dr. Wim Dekker duidelijk. In de CIP Podcast bespreekt de PKN-predikant de veel verspreide preek van Visser over Openbaring 13 en The Great Reset. In christelijk Nederland wordt de preek tot op de dag van vandaag gedeeld. Wat heeft dit tot ons te zeggen?

Ook bij Dekker is de preek van Visser niet onopgemerkt gebleven. “Vanuit allerlei kanten werd de preek naar mij doorgestuurd. Door trouwe kerkgangers én door mensen die niets met de kerk hebben. Wat mij is opgevallen, is dat er blijkbaar ook binnen de kerk heel veel mensen een niet-pluis-gevoel hebben bij de tijd waarin we leven, het handelen van de overheid en andere ontwikkelingen waar men geen grip op heeft. Dit verklaart waarom de preek van Visser zo ongelooflijk veel is verspreid. Daar ligt een onderliggend gevoel van onbehagen aan ten grondslag. Het levensgevoel van mensen is blijkbaar veel angstiger dan ik dacht.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Ik hoor/lees steeds: 'er zijn feitelijk onjuiste dingen in de preek gezegd'. Maar m.i. zit hier een kardinale denkfout. Ds. Visser doelt nml. niet op de feiten, maar op de motivering áchter de feiten. En precies die motivering valt niet te 'factchecken', maar is een kwestie van perspectief op de zaak. (In dit geval een Bijbels-profetisch perspectief.) Ik hoop dat kranten als het ND en het RD dat gaan inzien en daar ook op zullen terugkomen.
K
Als de feiten niet kloppen, doet dat niet ter zake voor de rest?
Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (7)