Tom de Nooijer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 oktober 2021 door Tom de Nooijer

Aanval Van Jole op niet-gevaccineerde christenen is vals en feitenvrij

In de beperkte denkwereld van Francisco van Jole zijn Biblebeltbewoners dé aanstichters van de nieuwe golf coronabesmettingen. Zijn feitenvrije en rancuneuze aanval op niet-gevaccineerde christenen toont aan dat Van Jole niet eens bereid is om zich serieus in de beweegredenen van anderen te verdiepen. De coronacrisis is minder zwart-wit dan het boegbeeld van BNNVARA probeert aan te tonen.

In een column op Joop.nl en in debat met Johan van de Leeuw van SGP-jongeren lichtte Van Jole zijn opmerkingen ‘fucking christen’ en ‘ga maar lekker dood’ toe. Zijn uitleg is bijzonder zwak. Sterker nog, de politiek commentator draaide het om. Hij wil ons doen geloven dat de term ‘fucking christen’ bedoeld is als verkapt compliment. Van Jole vindt het juist mooi als christenen streng in de leer zijn en ‘heel erg christen’ zijn. Zoals hij iets ook ‘fucking briljant’ kan vinden.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Heel goed artikel, Tom! En laten we meteen maar afrekenen met het adagium, dat ongevaxten per definitie virusverspreiders zijn.

Juist de gevaxten kunnen (onwetend) superspreaders zijn, want zij testen niet, en ze worden niet of nauwelijks ziek.

C
Briljant perspectief - hartelijk dank, Tom de Nooijer!
N
Het is inderdaad vals en feitenvrij, zijn uitingen , ingegeven door het zoeken naar een geschikte stok ,om zijn christenhaat uit te kunnen leven.
Toon meer reacties (5)