Dirk en Christa Lüling
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

26 november 2021 door Redactie

Hoe je als christen afrekent met schaamte

Vanuit de Bijbel wordt er veel gesproken over hoe God onze schuld heeft vergeven door Jezus' offer aan het kruis. Toch blijven veel christenen worstelen met gevoelens van schuld en bovenal schaamte. Dirk Lüling schreef samen met zijn vrouw Christa een boek over het afrekenen met schaamte. Hoe kunnen we als christenen omgaan met deze moeilijk los te laten gevoelens? "We schamen ons soms voor onze schaamte", aldus Dirk Lüling. 

Als gouden tip tegen schaamte geeft Dirk Lüling mee: "De kracht van schaamte ligt in de stilte over wat er is ervaren en in ons zwijgen over onze innerlijke onvolmaaktheid. Zolang we niet praten over de dingen waar wij ons voor schamen, hebben ze macht over ons. Alles wat we aan het licht brengen kan echter bekeken en 'verwerkt' worden. Alleen zo verliest schaamte zijn kracht. Daarom is de belangrijkste beslissing die we kunnen maken op het gebied van schaamte om erover te praten met begripvolle mensen die we vertrouwen. Wat daarnaast belangrijk is: zoek goede vrienden of adviseurs die je helpen en wijzen op Jezus in het omgaan met schaamte."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Prachtig hoe jullie door Gods Woord aangezet worden om die roeping te concretiseren door Bijbelgetrouwe lezingen te geven mbt huwelijks- en opvoedingsonderwerpen en innerlijke genezing.

Voor mij is mijn schaamte om de blijde boodschap te delen weggevallen, nadat ik mijn geloof en mijn ogen onvoorwaardelijk op Jezus Christus, mijn Redder, Verlosser en Zaligmaker heb gesteld.

Wie veel is vergeven is ook gul in het doorgeven van die opperste vreugde te weten voor eeuwig gered te zijn.

Maar wel alles naar ZIJN WAARHEID!
Luc. 7:47: Wie veel vergeven wordt, betoont veel liefde! Ik blijf dicht bij mijzelf: ben ik mij ECHT bewust hoe ontzaglijk VEEL ook mij is vergeven? Dan kan het niet anders dat Zijn liefde stroomt naar elk ander. Als ik Gods liefde ook voor mij nog niet écht begrepen heb (ik ben onder weg), dan ben ik hard voor anderen, omdat ik hard voor mezelf ben! In feite omdat ik God nog niet écht ken. Efe. 1:7: En in Hem HEBBEN wij de verlossing door Zijn bloed, de vergeving van al onze overtredingen naar de RIJKDOM van Zijn GENADE!
"Schaamte heeft betrekking op wie je bent van binnen: als persoon ben ik verkeerd en ongeschikt." Heeft God de mens niet zeer goed gemaakt? Als we dan wat God zo goed gemaakt heeft kwalificeren als 'verkeerd en ongeschikt', staan we dan niet onder de invloed van de dwaling van de 'erfzonde'?
Toon meer antwoorden (5)