Francisco van Jole
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 oktober 2021 door Jeffrey Schipper

Boegbeeld BNNVARA weigert excuses aan te bieden na aanval op niet-gevaccineerde christenen

Mag je ongevaccineerde christenen de schuld geven van het toenemend aantal ziekenhuis- en IC-opnames? Journalist Francisco van Jole, boegbeeld van omroepvereniging BNNVARA, ging hierover bij Radio 2 in debat met bestuurslid van SGP-jongeren Johan de Leeuw. Van Jole stelde vorige week op Radio 1 onder meer dat ongevaccineerde christenen maar “lekker dood moeten gaan”. Er werd verontwaardigd op deze opmerkingen gereageerd.

Van Jole vindt het jammer dat 'fucking christen' is opgevat als een belediging. "In Rotterdam is fucking geen belediging maar een compliment. Zo zeggen we: fucking briljant. Bovendien vind ik dat SGP'ers goede christenen proberen te zijn. Aan de ene kant moet ik niets van ze hebben, maar aan de andere kant heb ik ook bewondering voor het feit dat ze zo recht in de leer proberen te zijn. Met 'ga maar lekker dood' bedoelde ik: accepteer de gevolgen van je keuzes. Het is natuurlijk niet zo dat ik met die uitspraak iemand dood wens."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Van Jole: "Dit is onzin, want een roker besmet niet andere mensen."

en

"Ik kan me niet excuseren voor iemands beperkte bevattingsvermogen."

Die leeft echt in zijn eigen wereld. Waarom is roken in openbare ruimtes ook al weer verboden? Omdat andere mensen ziek kunnen worden van de rook die je uitademt. Over beperkt bevattingsvermogen gesproken.
K
@Kees

Waarom is roken in openbare ruimtes ook al weer verboden? “Omdat andere mensen ziek kunnen worden van de rook die je uitademt. Over beperkt bevattingsvermogen gesproken.”Ik ben geheel tegen roken en eens met je uitspraak.

Toch ben ik wel verbaasd als ik een groep rokende kerkgangers na afloop van een dienst van een Chr. geref. Kerk zie staan. En ik heb de indruk dat in die kringen nog veel gerookt word helaas.
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (4)