Jeffrey Schipper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

26 oktober 2021 door Jeffrey Schipper

Ik luister liever naar Hugo de Jonge dan naar speculerende eindtijdchristenen

Meer dan 200.000 mensen bekeken in de afgelopen weken deze preek van een dominee uit Rotterdam over de eindtijd. Nee, met de eindtijd wordt niet het einde van de zomertijd bedoeld nu het weer vroeger donker wordt. Zeker nu in coronatijd wordt volop gespeculeerd over de vraag of de wederkomst van Jezus nabij is. Mede daardoor ging de eindtijdpreek van dominee Paul Visser viral.

Als Thierry Baudet en Doutzen Kroes (7 miljoen volgers!) een preek verspreiden en demissionair ‘coronaminister’ Hugo de Jonge in een christelijk tv-programma op de preek reageert, is er iets bijzonders aan de hand. Paul Visser heeft zich blijkbaar verdiept in The Great Reset. Dat zo iemand vervolgens in de hoek van ‘complotwappies’ wordt gezet is een kwestie van goedkoop scoren. Als een deskundige op het gebied van Bijbellezen parallellen ziet tussen de ambitieuze Great Reset-plannen en alarmistisch gedeelte uit de Bijbel is dat een mooie aanleiding voor een goed gesprek. Hopelijk dragen de vele columns en achtergrondartikelen in christelijke media naar aanleiding van de eindtijdpreek van Visser hieraan bij.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Jeffrey Schipper
- D66-haat van christenen loopt de spuigaten uit (en ik schaam me kapot)
- Ik vond dominee De Heer een oubollige, vervelende refopredikant (en nu heb ik spijt)
- Tim Hofman zocht een refodominee maar trof een Gideonsbende
- Een alarmerende oproep aan coronakritische christenen en volgzame kerkgangers
- Het CGK-schip ligt op ramkoers: kerkscheuring op komst?
Meer over Jeffrey Schipper »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Ik vraag me af waar cip telkens heen wil? Evenwicht? Meepraten met overheidsnarratief? Bewoordingen als hobbytheologen vind ik pijnlijk, immers de Geest openbaart aan wie Hij wil maar blijkbaar zijn we studie voor openbaring gaan stellen. Zelfs de seculieren van Follow the Money ontbloten de geldzucht achter Great Reset (GR) corporaties. Daar moeten we vragen over stellen, daar mogen we nooit naïef in zijn. Teleurstellend om ds Visser keer op keer subtiel af te vallen. Ik pleit voor inhoudelijke CIP artikelen over de Great Reset.
M
Wat bedoelt Jeffrey Schipper precies met " hobbytheoloog?

Ik zie nu op CIP alleen nog maar dwaalleraren, die podium krijgen..

Toon meer antwoorden (11)
Toon meer reacties (40)