Fred de Vries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

18 oktober 2021 door Fred de Vries

Ik schaam mij meer dan diep voor mijn land

Nederland is moreel verplicht om de Afghanen, die in hun eigen land in de problemen zitten, op te vangen. Het is makkelijk zat, je moet gewoon heel eerlijk zijn, ze hebben er recht op. Punt uit. Je kunt als Biblebelter dit niet willen, al die vreemdelingen in je land, maar we moeten wel. Op Omroep Flevoland gister het volgende bericht: Eerste groep asielzoekers aangekomen bij AZC...en je kunt wel raden waar deze asielzoekers vandaan komen. Sowieso schaam ik me voor mijn land, dat we het zo ver hebben moeten laten komen om asielzoekers uit AFGHANISTAN hier te huisvesten.

Het klinkt nogal van de linkse kerk wat ik hier stel, maar het tegendeel is waar. Nederland heeft een behoorlijke traditie opgebouwd om vreemdelingen te verraden en dat is wat hier gebeurt. Ik kan daar niet tegen, een man een man, een woord een woord. Doe geen beloftes die je niet kan waarmaken, doe je dat wel, zit dan op de blaren.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Fred de Vries
- Ben ik een racist?
- Tweedeling in de samenleving: waarom komen brave christenen niet in opstand?
- Met een Bijbels voedingspatroon verklein je de kans op ziekten als corona
- Selectieve verontwaardiging over abject gedrag Urker jongeren
- Jesaja afgestoft door een orgelbouwer bij houtje-touwtje zender Family7
Meer over Fred de Vries »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Laten we eerlijk zijn en ons falend beleid eens richten op de gelukszoekers uit landen waar geen bedreiging of vervolging is. Het falende beleid omdat we geen kans zien om de schapen van de bokken te scheiden. Verder de elkaar tegen werkende landen die die gelukszoekers niet terugnemen. De echte vluchteling is van harte welkom en daar heeft niemand een probleem mee naar ik hoop. Maar vanwege verkeerd beleid komen zij nu in de knel. Maar mijn mening voor een betere zogezegd.
H
Er wordt een dubbele moraal in de post christelijke samenleving gelegd die gebaseerd is op schuld en aanklacht. Enerzijds MOETEN we vluchtelingen opnemen (absoluut niet verkeerd, zelfs een opdracht), anderzijds wordt ons nooit gevraagd waar de grens ligt. Er is geen huis meer te krijgen. De laatste dagen woedt een ongekend felle discussie om ongevaccineerden nog verder uit te sluiten uit dezelfde samenleving die zegt zulke moreel hoogstaande principes te hebben.
W
we blijven deze wereld reizigers plaatsen in de rubriek vluchtelingen maar waar het om gaat is de mensenhandel erachter en dus om welvaartzoekers. Waarom vlucht je naar een plaats zo ver weg en geeft er zelfs geld voor uit om daar te komen. Juist ja omdat de handel erachter er alleen maar beter van wordt. Daar wordt schandalig veel verdiend. Het enige antwoord is begin bij jezelf en neem zelf 1 of 2 mensen onder je hoede want onze huiizen zijn groot genoeg voor die ene extra, toch ?
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (2)