Joël Boertjens
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

25 oktober 2021 door Jeffrey Schipper

Joël Boertjens bestrijdt polarisatie: "Te snel wordt een mening als ‘onbijbels’ weggezet"

"Ik kan heel stoer roepen dat abortus 'moord' is, maar breng ik daarmee mensen om mij heen dichterbij Jezus? Dat is voor mij de maatstaf die ik probeer te hanteren”, stelt Joël Boertjens. Met zijn nieuwe boek ‘Sta op! – Doorbreek polarisatie met hoopvol herstel’ wil de voorganger uit Amsterdam christenen uitdagen om verbinding te zoeken met wie God op je pad brengt. CIP.nl sprak met Boertjens over hoe we volgens hem polarisatie kunnen doorbreken. “Te snel wordt een mening als ‘onbijbels’ weggezet.”

De gevolgen van de toenemende polarisatie ziet de voorganger ook in christelijk Nederland: “Christenen worstelen enorm met hete hangijzers, zoals Israël, klimaatverandering en seksualiteit. En dan heb ik het nog niet eens over corona, een enorme splijtzwam. Ik heb in het afgelopen jaar in allerlei kerken in het land gepreekt en heb gemerkt dat de spanningen groot zijn. Aan de ene kant is er een groep christenen die alles willen aftimmeren door alle coronaregels strikt in acht te nemen. Een aan de andere kant van het spectrum vind je christenen die direct de koppeling met het einde der tijden leggen en flirten met complottheorieën. Op allerlei terreinen komt naar voren dat het christenen niet goed lukt om in eenheid te leven.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek van Joël Boertjens te bestellen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Een 'charismatische powerman' die mensen de handen oplegt en in Jezus’ naam genezing uitspreekt? Wat een vreemde uitdrukking, in de Bijbel staat dat 'gewone' gelovigen dit ook mogen doen ... en nog veel meer (zie Marc. 16:17,18).
Gewone gelovigen zijn tegelijk ook charismatische powermensen. Ze realiseren zich dat alleen niet altijd.
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (1)