Elbert Bot en ds. M. van Reenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 oktober 2021 door Redactie

HHK-predikant schrijft slotbrief aan transgender: ‘Jezus wil ons niet laten leven in een illusie’

‘Ik hoop dat u beseft wat u doet als transgenders niet meer welkom zijn in de kerk. Kunt u dat echt verantwoorden?’, vroeg Elbert Bot in zijn slotbrief aan ds. M. van Reenen. Vandaag publiceert CIP.nl de slotbrief van de hersteld hervormde predikant. ‘Dat ik u niet genoeg begrijp doet pijn, dat ik u niet geloof maakt boos’, constateert de dominee uit Oldebroek. Van Reenen nodigt Bot in zijn slotbrief uit voor een fysieke ontmoeting.

Beste…,

Fijn dat u gemerkt hebt dat ik probeer u te begrijpen. Toch is dat is naar uw gevoel nog niet gelukt. Ik herken dat. In feite is zo’n briefwisseling daar ook niet echt handig voor. Om elkaar te (gaan) begrijpen moet je elkaar onder vier ogen spreken. U bent hartelijk welkom in Oldebroek, en ik ben even bereid om eens naar Maassluis te komen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Briefwisseling transgenderisme
- Transgender schrijft brief aan HHK-predikant: ‘Vanwaar uw stelligheid over transgenders?’
- HHK-predikant reageert op brief transgender: ‘Is de kerk nog een veilige plaats voor duidelijke principes?’
- HHK-predikant schrijft vervolgbrief aan transgender: ‘Gods schepping is gebroken maar niet leugenachtig’
- Transgender schrijft slotbrief aan HHK-predikant: ‘U ontzegt transgenders de gemeente van Christus’
- Transgender reageert op brief HHK-predikant: ‘Moeilijk om geen erkenning te krijgen voor wie ik ben’
Meer over Briefwisseling transgenderisme »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik ben ds. M. van Reenen dankbaar voor dit heldere betoog. Waarheid is geen bijzaak. En elke transgender is welkom bij Christus. Jezus is liefde en rechtvaardigheid. En waarheid. Zijn waarheid is onwrikbaar. De waarheid komt van God. Daar verandert geen enkele ideologie iets aan.
Hartelijk dank voor deze eerlijke en toch heel invoelende brief van ds. van Reenen!

We kunnen wel geloven en erover bewogen zijn dat iemand een identiteits-worsteling ervaart, maar als de vermeende ‘oplossing’ niet in overeenstemming is met God scheppingsorde en dus geen oplossing is, dan kan je en mag je daar niet in meegaan. Dan zou je meegaan in een illusie en daarmee help je de ander niet. Integendeel! Ook al is Gods waarheid zeer confronterend, alleen die waarheid maakt echt vrij.Van Reenen heeft pas recht van spreken als hij de verlossing in Christus die hij verkondigd, zou aanbieden en waar zou maken. En dan geen surrogaat-oplossing waarbij de verlossing in de toekomst ligt en we nu niets anders kunnen dan te berusten in 'stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw'. Maar het ware evangelie als een kracht van God verkondigen, waardoor mensen in het hier en nu verlossing ervaren naar geest, ziel én lichaam. De opstandingskracht van Christus kan hier en nu al manifest worden. 1/2
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (4)