ds. Rebecca Onderstal - Lodewijk Born
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

15 oktober 2021 door Redactie

Ds. Rebecca Onderstal onderschreef klimaatbrief PKN: "De kerk heeft een profetische rol te vervullen"

Als kerk een duidelijk standpunt innemen en dit ook uit te dragen in woord en daad. De Houtense predikante Rebecca Onderstal onderschreef een brief met een radicale klimaatoproep aan de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). "Profetisch spreken moet je niet alleen binnen je eigen kring doen, maar ook daarbuiten", vertelt ds. Onderstal.

Met haar gezin probeert de predikante dagelijks milieubewuste keuzes maken. Dit gaat over het gebruiken van herbruikbare zakjes voor groente en fruit in de supermarkt, maar ook over vegetarisch eten, zonnepanelen laten leggen op je dak of vaker de fiets pakken dan de auto. "Je moet allerlei keuzes maken", aldus ds. Onderstal. Maar in hoeverre speelt de kerk een rol in het maken van keuzes? CIP.nl sprak met de predikante uit Houten over een aantal omstreden punten in de klimaatbrief.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Ik wordt toch zó moe van alles dat móét, in de naam van de kerk.. zgn. : Het milieu, de vrouw in het ambt, enz. .. Als Jezus terugkomt, zal Hij dan nog HET geloof vinden, (zegt HIJzelf).. ) ? Laten we meer energie steken in te waarschuwen tegen de \geestelijke vervuiling ! Zonde van liefdeloosheid in de kerk en daarbuiten. Laat de kerk zich bezighouden met waar hij voor is : Jezus bekend maken ! Er zijn er die lijden terwille van het evangelie, hoe komt het dat Geloof zo gedevalueerd isbij ons ? Gelóven we nog wel?Hennie, in Mat. 11:28 zegt Jezus: 'Kom allen naar Mij als je vermoeid en belast bent en Ik zal je rust geven, want mijn last is licht en mijn juk is zacht.' De theologen van die tijd belastten de mensen met onnoemelijk veel wetten en regels die ze toch niet konden houden en waardoor ze in hun innerlijk werden aangeklaagd. Als de kerk zich in deze tijd bemoeit met de talloze maatschappelijke problemen, worden de gelovigen afgeleid van Gods plan met hun leven: als zonen van God openbaar worden, dit ook ten behoeve van de schepping (Rom. 8:19).