Driestar College Gouda
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 oktober 2021 door Redactie

NRC: ‘Refolobby zorgt voor censuur in schoolboeken’

Opnieuw liggen reformatorische scholen onder het vergrootglas van veel media. NRC meldt namelijk in een groot artikel dat er bij het maken van lesmateriaal voor basisscholen rekening wordt gehouden met aspecten die gevoelig zouden liggen bij gelovigen. Uitgeverijen doen dit volgens de krant vooral omdat ze bang zijn streng-christelijke scholen als klant te verliezen. NRC stelt bovendien dat er vanuit reformatorische scholen wordt gelobbyd bij uitgeverijen om lesmethoden aan te passen.

Het medium besloot om de lesmethoden op het basisonderwijs beter te bekijken en sprak daarvoor onder meer met auteurs en tekenaars die door uitgeverijen worden ingehuurd om te helpen bij het ontwikkelen van lesstof. Deze freelancers kregen van de uitgeverij de opdracht om ’aardse zaken’ in de lesstof te vermijden. Daarbij worden voorbeelden genoemd als carnaval, kermis, make-up en tatoeages. Het gaat volgens de krant om de vier grootste educatieve uitgeverijen van ons land: ThiemeMeulenhoff, Zwijssen, Malmberg en Noordhoff. NRC concludeert dat er sprake is van censuur bij de uitgeverijen, onder druk van het reformatorisch onderwijs. 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

D
We wachten op het volgende artikel en de volgende kamervragen over of het refo-onderwijs nog eisen mag stellen aan de docenten, die solliciteren. Ziedaar het volgende item voor de sloop van het reformatorisch onderwijs.
Vakanties
Hier adverteren?