Hans Borghuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 oktober 2021 door Jeffrey Schipper

Hans Borghuis schrikt van tweedeling: "Schokkend hoe christenen elkaar neersabelen"

De laatste weken vliegen christenen elkaar in de haren met meningen over QR-codes en de coronapas. “Dat vind ik schokkend om te zien”, stelt spreker Hans Borghuis. Om tweedeling en polarisatie tegen te gaan roept hij op tot ‘Stoptober’: even een maandje geen moddergooien, maar richten op wat ons als christenen samenbindt. In gesprek met CIP.nl deelt Borghuis zijn zorgen.

Je ziet dat discussies over corona, toegangsbewijzen en directe of indirecte vaccinatieverplichting leidt tot verdeeldheid in christelijk Nederland. Hoe komt dit tot uiting en waarom ben je hier bezorgd over? En wat heeft je geschokt?
“Niet de ontwikkelingen rond de coronapas, niet de vaccinaties, niet de QR-codes… Wat ik ronduit schokkend vind, waar ik me grote zorgen over maak, is de manier waarop we elkaar in de haren vliegen in christelijk Nederland. De grote woorden die gebruikt worden en het - in elk geval ogenschijnlijke - gemak waarmee we elkaar neersabelen, omdat we het niet eens zijn met elkaar.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- SGP-fractievoorzitter Staphorst te gast in talkshow: "Ik sta mijn ziekenhuisbed af"
- Staphorst: gevaarlijke coronabrandhaard of gezochte zondebok?
- Coronamaatregelen weer invoeren op Biblebelt? Prof. dr. Huijgen antwoordt
- Coronavirus piekt in Staphorst, Hersteld Hervormde Kerk grijpt in
- De coronadiscussie in christelijk Nederland: vechten of voeten wassen?
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Prachtige oproep! Laat Stoptober vooral een begin zijn van het overbruggen van verdeeldheid en het stoppen met veroordelen van elkaar. Ik doe graag mee met Stoptober.
H
Één van de redenen dat er zo gepolariseerd wordt is het bestaan van sociale media. Iedereen is eraan gewend geraakt zijn haar mening overal te kunnen spuien en dat iedere mening evenveel waard is. Wat mínder op het internet en wat méér in de échte wereld leven doet enorm goed.
T
Ik heb de moeite genomen om naar de toespraak te luisteren. Hij heeft beslist een punt. Ik neem het ter harte. Vanaf het eerste moment dat je leest en luistert is wel duidelijk dat hijzelf pro is. Maar wat doe je om de gemeente bij elkaar te houden als straks de pas overal verplicht wordt? Daar hoor ik hem niet over. Jammer!
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (4)