Martijn Rutgers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 oktober 2021 door Patrick Goede

Martijn leidde een kerk in Amsterdam: "God doet nog steeds dezelfde wonderen"

“Ik bad dagelijks: ‘Heer de oogst is groot, geef alstublieft nieuwe werkers’. Maar er gingen alleen maar meer werkers weg.” Martijn Rutgers was vijf jaar voorganger in Amsterdam Nieuw-West van een zeer kleurrijke gemeente. Mensen met allerlei achtergronden vonden er een nieuw thuis en genezing. Maar het was ook een uitdagende tijd. CIP sprak de voorganger voor een terugblik op het bijzondere werk dat God de afgelopen jaren in ‘Oase voor Nieuw-West’ deed en de strijd die Martijn voerde.

“Ik ben geen typische kerkpionier. Ik ben meer een herder en verbinder, een voorganger die een jonge gemeente waar al een fundament is gelegd naar een hoger niveau mag tillen”, begint hij zijn verhaal. Martijn kwam destijds bij zijn aanstelling als voorganger over van gemeente Crossroads. “Dit kwam precies op het juiste moment, ik had na negen jaar daar het idee dat ik klaar was voor een nieuwe uitdaging. Dat was Oase voor Nieuw-West, een missionaire gemeente die toen net 6 jaar bestond en een nieuwe fase in ging”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Mooie loopbaan, Martijn. Tja, leiders gezocht... Nu heb ik de indruk dat de Heer meer op zoek is naar dienaren. Jezus is zelf God genoeg voor de leidersrol.
L
Ik denk dat Martijn dat ook bedoeld, dienend leiderschap, dat is de enige juiste leider in kerk en werk.
C
Wat een bemoedigde getuigenis over het werk van de Heer in u bediening. Keep up the good work! Aan God zijt de glorie.
Toon meer reacties (1)