Marinus van den Berg
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 oktober 2021 door Patrick Goede

Priester Marinus van den Berg helpt eenzamen: "Jezus is geen oploskoffie"

“Soms moet je niet over Jezus spreken, maar wel als Jezus zijn.” Verpleeghuispastor Marinus van den Berg (74) is blij dat hij in eigen persoon naar ons kantoor kon komen voor het interview. “Dat praat toch lekkerder.” De priester is duidelijk iemand die op zoek is naar de verbinding, wat zijn boek ‘Ode aan de eenzaamheid’, des te opvallender maakt.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Altijd als ik Marinus zie word ik blij. Hij heeft zoveel mogen betekenen voor mensen en voor mij persoonlijk. Ik werkte in het rouwpastoraat en heb veel van hem geleerd. Dank daarvoor????
We moeten diep medelijden hebben met mensen die God menen te kunnen behagen of beter te kunnen dienen door celibatair te leven. God heeft, om te mens gelukkig te maken, juist bedoeld dat hij of zij een partner heeft 'die bij hem of haar past'. En juist ook samen kunnen de gelovige partners zeker nog vruchtbaarder dienstbaar zijn in het koninkrijk van God dan alleen. Het celibaat is door mensen bedacht en misschien wel door demonen (zie 1 Tim. 4:1). Jammer, jammer van die eeuwenlange ellende voor talloze ongetwijfeld goedbedoelende gelovigen!
Waar gaat het hierover. Oordeel en veroordeel. Dat staat ver van Marinus af
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (1)