Annemarieke Graveland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

04 oktober 2021 door Annemarieke Graveland

Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: Doopdienst PKN Dwingeloo

Deze zondagochtend bekeek ik een heel bijzondere en feestelijke dienst, namelijk een doopdienst in de Brug-Eskerk in Dwingeloo, een Gereformeerde PKN-gemeente. Tijdens deze dienst werden drie mensen gedoopt, namelijk een moeder en haar twee jonge kinderen van zeven en één jaar oud. Het was de dominee van deze kerk, ds. Mark de Jager, zelf die me voorstelde om vanwege deze gebeurtenis de dienst online bij te wonen.

Het thema dat door de dienst heen geweven zat, was het thuiskomen bij God, waarover aan het begin van de dienst gezongen werd. Er werd verteld dat God ernaar verlangt dat iedereen bij Hem thuis zal komen en dat iedereen Zijn roepstem hoort, en in het eerste gebed dankte de dominee Hem dat iedereen mag horen dat hij of zij thuis mag komen bij Hem. Ook werd er voor de dopelingen gebeden.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Voor iedereen die gaat reageren: zullen we het voor één keer nalaten om in onze loopgraven te duiken en een spervuur aan argumenten voor of tegen kinderdoop af te vuren? Hartelijk bedankt :-)
H
Helemaal gelijk, voor alles is een tijd (ook voor discussie over de doop), maar niet in dit artikel. Dit gaat om Gods hart dat zoekt naar mensen, en ons natwoord op Hem.
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (5)