Roelof Bisschop
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 oktober 2021 door Redactie

SGP en CU tijdens Kamerdebat: 'Acceptatie lhbti-leerlingen niet alleen probleem op refo-scholen'

Donderdag vond in de Tweede Kamer een ruim vier uur durend debat plaats over de situatie van de reformatorische scholengemeenschap Gomarus in Gorinchem. Daarin werd zeer afkeurend gereageerd over de wijze waarop de school met homoseksuele leerlingen is omgegaan. De SGP stelde vraagtekens bij de aangifte die door de Onderwijsinspectie is gedaan. Daarnaast benadrukte de partij, net als de ChristenUnien (CU), dat de acceptatie van lhbti-leerlingen een breed probleem is op Nederlandse scholen.

De Onderwijsinspectie stelt dat het Gomarus homoseksuele leerlingen discrimineerde. Dit omdat er een ’Beleidsnotitie homoseksualiteit’ boven water is gekomen waarin staat dat de school ouders van homoseksuele leerlingen informeert wanneer zij een relatie hebben. Dit gebeurt niet bij heteroseksuele leerlingen en dus is er volgens de inspectie sprake van een ongelijke behandeling. Bovendien stelde de Onderwijsinspectie eerder al in een rapport dat de Gomarus geen veilige omgeving is voor leerlingen die tot de lhbti-gemeenschap behoren. Hoewel de zaak nog onder de rechter is, werd er gisteren op verzoek van D66 toch over gedebatteerd. Daarbij kwam ook de vrijheid van onderwijs ter discussie te staan.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het is van groot belang om voor Kamerleden als Roelof Bisschop en Mirjam Bikker te bidden in hun strijd tegen een kwantitatieve overmacht die niets anders wil dan het christelijk onderwijs ondermijnen.
r
volkomen mee eens, de satan sluipt en waart in ons land, let op.

Peter Kwint, Kamerlid namens de SP: ik begrijp je bijdrage en je felle emoties hierbij.

SGP-Kamerlid Roelof Bisschop en CU-Kamerlid Mirjam Bikker: jullie hebben goed gesproken!

Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)