Hans Maat
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 september 2021 door Jeffrey Schipper

Moeten we de coronapas accepteren? Hoe christenen reageren op bijzondere oproep Hans Maat

Evangelisch Werkverband-directeur Hans Maat (foto) ontvangt lof én kritiek naar aanleiding van zijn oproep. Hij riep eerder deze week christenen op om activiteiten te organiseren die gelden als religieuze of kerkelijke bijeenkomst, zodat een coronapas niet verplicht is. CIP.nl zet een aantal reacties uit christelijk Nederland op een rijtje.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
Waarde broeder Hans Maat! Bravo, u laat zich evenmin als Daniël en zijn broeders de mond snoeren. De QR code is (de voorbode van) staatscontrole en tweedeling, en zal - als we hier zomaar in mee gaan - van kwaad tot erger worden. Elk tegengeluid wordt nu al weg gecensureerd. Verdiep u er eens in via de alternatieve media, in plaats van direct te etiketeren als "complotdenker." We hebben een onontbeerlijke opbouwende boodschap en zijn op geen enkele wijze een evenement, zoals een voetbalwedstrijd of dansen/sjansen/schransen bij Jansen.
G
Juist ja. Helemaal mee eens.

Over die gezagsgetrouwheid gesproken door sommigen: Hoe gezagsgetrouw moest het volk Israël in het OT zijn als de koning de baäl ging dienen? Ook maar meegaan? En Daniël destijds? En had David ook moeten blijven staan toen Saul hem wilde doden? Moeten we alles opnieuw doen? Gezagsgetrouw de ander aan gaan geven, verraden omdat de overheid dat vraagt?
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (5)