Gomarus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 september 2021 door Redactie

Tweede Kamer debatteert over refoschool: 'Gesubsidieerde kindermishandeling'

Vandaag vindt er in de Tweede Kamer een debat plaats over de Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem. De reformatorische scholengemeenschap ligt onder vuur vanwege de wijze waarop er om wordt gegaan met homoseksuele leerlingen. De timing van het debat is opvallend aangezien er een strafrechtelijk onderzoek loopt naar de school.

Normaal gesproken houdt men zich in Den Haag namelijk afzijdig op het moment dat er nog een strafrechtelijk onderzoek of rechtszaak loopt. Nu is dat echter niet het geval en heeft een meerderheid van de Tweede Kamer besloten niet af te wachten. Daarom vindt er vandaag een debat plaats. Dit naar aanleiding van de aangifte die tegen de school is gedaan door de Onderwijsinspectie. Die stelt dat de school homoseksuele leerlingen discrimineert omdat ze de ouders inlichten wanneer er sprake is van een homoseksuele relatie. Ditzelfde gebeurt niet bij heteroseksuele leerlingen en dus stelt de Onderwijsinspectie dat er geen sprake is van gelijke behandeling.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ruim een half jaar praten over een te vormen kabinet zonder dat er ooit over de inhoud is gesproken. Den Haag is het gesprek van de dag. En ja, vandaag is het wéér zo'n dag. En het gesprek in Den Haag? Dat gaat over hoe men de rechterlijke macht voor de voeten moet gaan lopen over het beleid van één refoschool. Hoezo afleidingsmanoeuvre?

W
Ten diepste gaat het om het verwerpen van de autoriteit van de Heilige Schrift.

Dat er daarnaast mogelijk uitwassen hebben plaatsgevonden, zoals opsluiting, is de school zeker aan te rekenen.

Psalm 2 schrijft over de geest die o.a. door SP en groen link wordt verwoord in de kamer: men wil het juk van de Bijbel van zich afgooien.

Er is intens gebed nodig in deze zware tijden.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (8)