Coronapas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 september 2021 door Redactie

Vier op de tien kerkgangers wil coronapas bij kerkdienst

Vier op de tien kerkgangers in Nederland vinden dat kerken gebruik moeten maken van het zogeheten toegangsbewijs. Mensen zouden volgens hen alleen toegang tot de kerk moeten krijgen als ze de coronapas laten zien. Kerken mogen zelf kiezen of ze dat al dan niet doen en vrijwel alle kerken zijn niet van plan gebruik te maken van het coronatoegangsbewijs.

Kerkgangers lijken daar dus iets anders in te staan dan de kerken zelf. Uit onderzoek van Direct Research in opdracht van het Nederlands Dagblad en het NPO Radio 1-programma Dit is de Dag blijkt namelijk dat dat vier van de tien kerkgangers eigenlijk wil dat er bij de ingang van kerken wel gebruik gemaakt wordt van het coronatoegangsbewijs. Overigens vindt ook vier van de tien kerkgangers dat kerken dat juist niet moeten doen. De overgebleven 20 procent is neutraal. Uit het onderzoek blijkt vooral dat christenen sterk verdeeld zijn over het onderwerp. Het onderzoek is uitgevoerd onder een representatieve groep van meer dan duizend christenen die minimaal eens per maand naar kerk gaan.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Interessant, al denk ik wel dat het nogal uitmaakt in welke kerk je het vraagt. Meewerken aan medische apartheid en directe uitsluiting/discriminatie is nogal wat.
J
Mee eens. Ik wil aan alle kanten meewerken (en meebetalen) aan verbetering luchtcirculatie, CO2 meters etc om het voor iedereen zo veilig mogelijk te houden, maar controle bij de deur is voor mij de grens.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (14)