Jan-Jaap van Peperstraten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 september 2021 door Patrick Goede

Priester juicht toenadering katholieken en protestanten toe: "Blij dat kou uit de lucht is"

Priester Jan-Jaap van Peperstraten ziet dat rooms-katholieken en protestanten steeds meer toenadering zoeken en over verschillen heenstappen. "Je ziet dat er aan beide kanten veel naar elkaar toegegroeid wordt. Ook in de katholieke liturgie is er veel veranderd, die is veel Bijbelser geworden", zegt de pastoor in een video-interview met CIP.nl.

Van Peperstraten vervolgt: "We vinden elkaar steeds meer omdat we ook te maken hebben met een buitenwereld die minder op heeft met het christelijk geloof. Als christenen ga je dan meer kijken naar wat elkaar verbindt en minder naar de scheidingspunten."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Heel leuk gebracht, maar PAS OP voor de wolf in schaapskleren! De wereld stevent af op een wereldreligie, dus alle geloven mixen met elkaar, zodat de Waarheid verdwijnt.

Er staat geschreven: Jezus is de weg, de Waarheid en het Leven, door Hem alleen kan iemand tot God naderen en Zijn kind worden. NIET DOOR Maria, of Allah of Mohammed, of Krishna, of wie dan ook!!! Niemand is gestorven voor de zobden van de mens, alleen Jezus!!! We leven in een tijd dat liever geluisterd wordt naar de LEUGENS van MENSEN!!!
T
Voor de corona heb ik een alpha cursus gedaan bij de RK. Vooraf verteld dat PKN lidmaat ben. Ik ben met blijdschap ontvangen en kennis gemaakt met een andere religieuze cultuur. Het is fantastisch indien men elkaar zoekt in wat ons samenbrengt en bindt, ookal snap ik best dat de hierarchische structuur van de RK nooit zal veranderen en opgaan in een gezamenlijke kerk niet zo snel zal gebeuren. Neemt niet weg, RK zijn wel onze broeders en zusters in het geloof.
Citaat: “Misschien dat Maria, de moeder van Jezus, in deze toenadering tussen RKK en protestanten een cruciale rol kan gaan spelen”. Zolang dat nog wordt gedacht, kan er beter geen toenadering met de RKK worden gezocht.

Immers het is heel naïef om te denken dat een grotere rol voor Maria niet ten koste zou gaan van het werk van de Heilige Geest. De geschiedenis laat heel wat anders zien.

Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (3)