Kees van der Staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 september 2021 door Redactie

Algemene Beschouwingen: Segers clasht met Wilders en Van der Staaij vertelt Bijbelverhaal

Woensdag zijn de Algemene Politieke Beschouwingen gestart. In dit belangrijkste debat van het jaar worden de plannen van het demissionaire kabinet besproken die op Prinsjesdag werden gepresenteerd. Geert Wilders (PVV) haalde in zijn bijdrage uit naar de ”woke-dictatuur” en tijdens de bijdrage van Thierry Baudet (FvD) verlieten meerdere fracties de zaal. Wat was de rol van christelijke partijen ChristenUnie en SGP? Wij zetten het voor je op een rijtje!  

Woke-dictatuur 

Zoals inmiddels haast gewoonte is geworden, opende PVV-leider Geert Wilders de debatten. Hij haalde in zijn bijdrage onder meer uit naar D66-leider Sigrid Kaag, die als leider van D66 niet aanwezig was bij het debat. Kaag gaf vooraf aan het ongeloofwaardig en ”democratisch onzuiver te vinden om een begroting te commentariëren” die ze als minister zelf mede gemaakt heeft. Wilders kon dat allesbehalve waarderen, zo liet hij gisteren merken: ”Ze is bang voor het debat. Kaag is een angsthaas die wegduikt voor lastige vragen en liever door haar gerespecteerde jongste bediende Jetten de vragen wil laten beantwoorden.” Hij kon het ook niet laten een verwijzing te maken naar Rina Shnerb: ”Kaag heeft terroristen gefinancierd die Israëlische meisjes opbliezen.”  

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Dankbaar voor de christen-politici in de Tweede Kamer die kleur bekennen. De Heer zegenen hen. Zij zijn de smaakmakers (zout) met hun positieve uitstraling en dito woorden !
Weet niemand daar in de Kamer hoeveel kritiek er is in Israël over al het gebeuren rond corona? Israëlieten vergelijken dat ook met de Jodenvervolging 40-45. En kijk eens daar de volgende link vanaf 16:20 t/m 17:30. Daar is van Meijeren (FvD) aan het woord. Ik vind dat hij een sterk punt heeft. Ook mevr. Bikker (CU) loopt richting microfoon. LINK: https://youtu.be/00jOWKDMRqw

En als hij hetzelfde zegt onder voorzitterschap van M. Bosma (PVV), dan mag hij gewoon uitspreken. Ook is duidelijk geworden hoe partijdig mevr. Bergkamp is.
En dan over de bijdrage van Baudet. Voor het grootste deel kan ik hem volgen. M.i. als je een beetje onderzoek doet, dan zie je de rol van o.a. het WEF. En dan is het niet moeilijk om te gaan begrijpen waar die 'Coronavirus QR Code' naar toe gaat. En als min. de Jonge dan met zijn rug naar hem toe gaat zitten. Wat voor LEIDER VAN NIKS ben je dan?
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (6)