Urk nazi-uniform
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 september 2021 door Redactie

Excuses Urker jongeren aan Holocaust-overlevende: "Eentje kreeg elke dag een pak slaag van zijn vader"

Na een gesprek met een Joodse vrouw die de Holocaust overleefde, hebben de Urker jongeren die vorige week in nazi-uniform door het christelijke dorp liepen hun excuses aangeboden voor wat ze hebben gedaan. Bovendien brengen ze over een paar maanden een bezoek aan Kamp Westerbork. Een hoopvolle ontwikkeling, zo vindt onder meer ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers. Opperrabbijn Jacobs denkt dat de jongeren geen kwade bedoelingen hadden. 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Wat ik écht zorgelijk vind Johannes, dat je je niet van harte verblijd over de boetvaardige houding van de Urker jongeren ! Zij zijn een voorbeeld voor ons !Dit bevlogen gesprek met een slachtoffer vergeten ze hun leven niet !!!

Dat is winst !!
Dat heb ik toch niet afgekeurd of zo?

Hopelijk hebben ze niet gauw eieren voor hun geld gekozen, want een zware dauw voor wapens in huis e.d. staat hen te wachten….

Maar voor mij is nu belangrijk dat achterhaald en gestraft worden degenen die achter die ‘argeloze’ jongens zitten en opruiing en een revolutiegeest bij hen inprenten.
K
Deze Urker jongeren lieten zien wat ze denken..

Net zo verontrustend zijn al die ( jongeren en volwassenen) die hetzelfde anticoronabeleid gedachtengoed delen maar er alleen met protestacties ,een meer volwassen reactie) meelopen.

Dit laatste moest je echter in ‘40-45 bekopen met de kogel of concentratiekamp! Of al die mensen daarvan bewust zijn betwijfel ik ook…
Toon meer reacties (2)