Matthijn Doekes
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

21 september 2021 door Matthijn Doekes

Ik ben gevaccineerd, maar tegen de testsamenleving

Het demissionair kabinet maakte vorige week de nieuwe maatregelen bekend die gaan gelden vanaf 25 september aanstaande. Onder het mom van ‘meer vrijheden’ worden we geacht meer controle toe te staan via de vaccinatiebewijs-app bij het betreden van een groot deel van publiekelijke uitgaansgelegenheden. Horeca, theater, bioscoop, musea...zonder een QR-code kom je er niet meer in. En, om ongehoorzame ondernemers te ontmoedigen, worden er wederom boa’s ingezet om controles te verrichten. Het niet vragen om een coronabewijs leidt tot boetes en uiteindelijk sluiting. Maar we hebben meer vrijheid, aldus het kabinet.

Een vreemde interpretatie van vrijheid, lijkt me. Wat ik beschouw als vrijheid, betreft keuzevrijheid en vervolgens de vrijheid om medisch geheim te waarborgen. Democratie omvat ook het mogen maken van andere keuzes, zonder dat daarbij gediscrimineerd mag worden. In alle opzichten worden deze beginsels met voeten getreden. Velen weten niet dat iedere NL’er met een BSN-nummer ongevraagd een pagina heeft op RIVM.NL waar al je vaccinatiegegevens in staan (als er niets staat, weet men dus ook dat je niet gevaccineerd bent). Je kan gewoon naar hun site gaan en inloggen met Digi D, daar zul je het vinden.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Matthijn Doekes
- Waarom vallen 'grote mannen Gods' steeds in grove zonde?
- Manipulatief leiderschap: sommige kerkleiders verwachten gedwongen nederigheid
- Waarom ik een complottheorist ben
- Mijn volwassendoop is geen teken van minachting naar mijn ouders
- Gezocht: christenen met kritiek op hun eigen kerkcultuur
Meer over Matthijn Doekes »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

L
De reden dat ik het vaccin heb genomen is ingegeven door de wetenschap dat groepsimmuniteit de beste methode is om het virus tegen te houden, af te zwakken en daarmee de medemens mede te beschermen. Deze vorm van solidariteit en naastenliefde zou door meerdere Christenen gedeeld kunnen worden.
C
Vele Christenen overwegen - terecht - dat 1) lange termijn testgegevens v.d. huidige vaccins niet beschikbaar zijn, omdat er nog geen lange termijn is verstreken; 2) nu de QR-code verplicht wordt in de horeca, méér mensen bekendmaken dat zij geen 2e prik kunnen krijgen vanwege ernstige allergische reactie; 3) al diverse reacties bekend zijn (bloedpropjes, hartspierontsteking, menstruatieklachten).

Daarnaast zijn er wel twijfels over de effectiviteit van de vaccins.

Zulke zaken mag een Christen toch overwegen, zonder "niet-solidair" te zijn?
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (6)