Fred de Vries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

20 september 2021 door Fred de Vries

Selectieve verontwaardiging over abject gedrag Urker jongeren

En weer kwam Urk negatief in het nieuws. De algehele opinie in Nederland is dat we dat eiland direct met man en muis moeten laten afzinken in de Atlantische Oceaan. Tollebeek moest als bonus-enclave ook gelijk maar worden meegenomen, dan zou de wereld er veel mooier uit zien. Is al eerder gezegd over dit eiland, nu door vrijwel heel Nederland en kennelijk weten we hen te vinden als we ze kunnen raken.

De actie van de jongeren was nogal vergezocht en flauw. Heb zelf veel met Urkers gewerkt en weet uit ervaring: ze kunnen beter. Dat is dan ook het verwijt dat ik dit eiland wil maken: De huidige generatie jongeren dreigt nu wel heel erg tragisch hun gevoel voor humor te verliezen. Mijn grappen hier op CIP zijn goedkoop, maar ik kom er op ontluisterende wijze wel achter dat de ondergrens nog veel dieper is. Mocht je toch grappen willen maken in een Duits leger uniform, kijk dan eens wat vaker naar Monty Python of de onverwoestbare serie ‘Allo, Allo.’

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Fred de Vries
- Tweedeling in de samenleving: waarom komen brave christenen niet in opstand?
- Met een Bijbels voedingspatroon verklein je de kans op ziekten als corona
- Ik schaam mij meer dan diep voor mijn land
- Jesaja afgestoft door een orgelbouwer bij houtje-touwtje zender Family7
- Er was geen God, behalve Messi (en nu is het voorbij)
Meer over Fred de Vries »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Vorige week was het exact 80 jaar geleden dat op 15 september 1941 de beruchte plakkaten met het opschrift ‘Voor Joden verboden’ verschijnen. Joden mogen geen bezoeken meer brengen aan parken, dierentuinen, cafés, restaurants, hotels, pensions, schouwburgen, cabarets, variétés, bioscopen, sportinrichtingen, concerten, openbare bibliotheken, leeszalen of musea.. Hoe onsmakelijk velen de actie van deze jongeren ook vinden, het zijn om mij heen juist de Joodse mensen die vergelijking maken tussen de huidige gang van zaken en de 10 jaar voor WO2.
Dit wist ik niet! Hier schrik ik wel van!
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (5)