gomarus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 september 2021 door Redactie

Strafrechtelijk onderzoek naar refoschool wegens discriminatie homoseksuele leerlingen

Het Openbaar Ministerie (OM) is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar de reformatorische scholengemeenschap Gomarus in Gorinchem. Dat maakt demissionair minister van onderwijs Arie Slob bekend in een brief aan de Tweede Kamer. Directe aanleiding van het strafrechtelijk onderzoek is een aangifte van de Onderwijsinspectie.

Eerder dit jaar deed een individueel persoon al aangifte tegen het Gomarus. Deze aangifte werd gedaan nadat de scholengemeenschap onder vuur kwam te liggen door een artikel in de NRC. Daarin vertelden verschillende oud-leerlingen dat er op de school een onveilig klimaat heerste voor homoseksuele jongeren. Er zou zelfs een meisje in een kamer zijn opgesloten en gedwongen zijn om tegenover haar ouders uit de kast te komen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Dit lijkt me geen lijden om Christus 'wil, dunkt me, maar een zwakte van de school om leerlingen met een andere geaardheid gelijkwaardig te behandelen aan leerlingen met een natuurlijke geaardheid en treedt de overheid dus op: Rom13:1-7
E
Wanneer dit een geaardheid genoemd word, maak je God de auteur van de zonde… de verantwoordelijkheid van de mens word weggenomen. Een cleptomaan kan dan hetzelfde excuus gebruiken als hij weer eens wat gestolen heeft. ‘Tja ik ben zo geboren meneer de politie’. Tuurlijk moeten alle leerlingen gelijkwaardig behandeld worden, maar een christelijke school kan niet meegaan in het toelaten en accepteren van allerlei seksuele lusten.
Toon meer antwoorden (5)
Toon meer reacties (7)