Gerdien Blom
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

22 september 2021 door Gerdien Blom

In coronatijd is heel wat angst de wereld ingepompt (en God tilt ons erbovenuit)

Wanneer de kaarten in een machtsspel oneerlijk verdeeld lijken, wat kun je dan doen? Je kunt roepen dat er sprake is van oneerlijk spel en proberen om het spel stil te leggen. Maar als je weinig invloed hebt is er grote kans dat het spel gewoon doorgaat. Je kunt het spel blijven meespelen volgens de regels en hopen op een keerpunt, terwijl je weet dat je kansen minimaal zijn. Je kunt je kaarten op tafel smijten en boos weglopen. Of je kijkt nog eens goed naar de kaarten die je gekregen hebt en de betekenis die er aan deze kaarten is toegewezen. En opeens zie je het. De kaart die door de tegenpartij is weggeschreven als een joker zonder waarde, is een troefkaart. De sleutel om te winnen ligt in je handen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Een mooi en goed onderbouwd verhaal Gerdien. Alles gelezende hebbende denk ik dat het hebben van oprecht geloof, de sleutel is van het je veilig voelen en gehoord worden door de Heere. De geborgenheid in Hem geeft rust en zekerheid. God geeft ons geen stenen als we om geloof bidden. Hij is een goede en te vertrouwen Vader.
J
Complimenten voor je artikel, Gerdien. Daarnaast ook een compliment voor de foto boven je artikel.Je kijkt omhoog richting hemel. Ik denk dan: 'Onze hulp is in de naam van de Here, die hemel en aarde gemaakt heeft'.Bij de zee op de achtergrond denk ik aan Openbaring 21:1

'En de zee was er niet meer'.Er komt een eind aan het tijdperk van wereldheersers, zonden, kwaad, onrecht, chaos, verdriet, ziekte en dood. Gods Koninkrijk zal er komen in volle glorie!
Wat mij betreft schrijf je dagelijks een column, ik hoor Gods stem en dat geeft geruststelling en hoop. Dank je wel! ( Dagelijks Bijbel lezen en Hem zoeken levert trouwens ook de nodige endorfine...)
Toon meer reacties (10)