Sigrid Kaag en Jeffrey Schipper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 september 2021 door Jeffrey Schipper

D66-haat van christenen loopt de spuigaten uit (en ik schaam me kapot)

Zou je extra hemelpunten scoren als je ‘D666’ of ‘Kaag = de antichrist’ de digitale wereld in slingert? Deze vraag houdt mij sinds de zomervakantie bezig. Terwijl Sigrid Kaag er namens D66 alles aan doet om Nederland een andere koers te laten varen, worden er vanuit christelijke hoek kanonskogels afgevuurd op het D66-schip.

Toegegeven: de politieke prestaties van Sigrid Kaag als D66-leider kunnen beter. De vrouw die nieuw leiderschap had beloofd, heeft zich dit jaar gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap ‘partijen uitsluiten’. Met ongepast dedain duwt ze iedereen die ook maar een beetje conservatief uit z’n ogen kijkt van zich af. Dat ze een zakelijke benadering de voorkeur geeft boven het opbouwen van een persoonlijke relatie met politici maakt haar niet bepaald sympathieker. En dan heb ik het nog niet eens over het enthousiasme waarmee ze de verderfelijke Voltooid Leven-wet de komende jaren wil uitvoeren, met een progressieve gretigheid waarvan mijn nekharen overeind gaan staan.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Jeffrey Schipper
- Ik vond dominee De Heer een oubollige, vervelende refopredikant (en nu heb ik spijt)
- Tim Hofman zocht een refodominee maar trof een Gideonsbende
- Het CGK-schip ligt op ramkoers: kerkscheuring op komst?
- Waardeloos kerkbesluit Grapperhaus hoort thuis in de prullenbak
- Deze 5 christenen verdienen de Nobelprijs voor Gezond Verstand
Meer over Jeffrey Schipper »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Je moet mensen niet demoniseren. Maar een gedachtengoed kan wel degelijk kwaadaardig zijn. De geschiedenis zit er vol mee. En het D66 programma zit vol met elementen die recht tegen het evangelie ingaan, die ook ronduit anti-christelijk zijn. Laten we nu niet naïef gaan doen.
Goede en terechte opmerking! Wat ik verder wel aan de artikel waardeer, en mij aan het denken zette, is dat we ons moeten laten meeslepen in haatdragendheid tegen D66 of welke "vijand" dan ook. We hebben hier als christenen een grote verantwoordelijkheid en is het van belang dat we een goede reuk verspreiden. Anders zijn wij struikelblokken en lopen we de Heer voor de voeten. Maar we hoeven inderdaad zeker niet naïef te zijn als het gaat om de antichristelijke gedachtegoed van D66.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (28)