CGK-synode
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 september 2021 door Jeffrey Schipper

5 belangrijke vragen over een mogelijke kerkscheuring in de CGK

Nadat vier CGK-predikanten in een verklaring de noodklok luidden, komen verontruste kerkgangers morgen bijeen tijdens een ‘crisisberaad’. Is een keurscheuring op komst? Deze vraag lijkt binnen de Christelijke Gereformeerde Kerken actueler dan ooit. “Als we op deze voet verdergaan hebben onze kerken geen bestaansrecht meer”, stelde ds. J. M. J. Kieviet, één van de initiatiefnemers van de ‘Verklaring van gevoelen’ die samenhangt met de gebeds- en bezinningsbijeenkomst op 18 september.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

CGK-crisis vrouw in het ambt
- Synodebestuur CGK keurt toelaten vrouwelijke ambtsdragers CGK Zwolle af
- CGK Zwolle accepteert vrouwen als ouderling, diaken en predikant
- Zijn kerkleden in de CGK te ver uit elkaar gegroeid? Drietal geeft antwoord
- Ds. Kieviet: "Kerkgangers staan met de deurknop in de hand om de CGK te verlaten"
- Vrouw in ambt: een heet hangijzer in een opbouwend rapport
Meer over CGK-crisis vrouw in het ambt »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het ND kopt met een citaat van ds Anton Egas: "Dan kun je net zo goed allemaal lid van de PKN (Protestantse Kerk in Nederland, red.) worden". Dat lijkt mij een zeer verhelderend en wijs inzicht. Ik zou zeggen: doen! Dan heb je eindelijk de ruimte om te geloven en te leven volgens wat in jouw oprechte visie Bijbels is, zonder anderen met voortdurend gehakketak op de lip te zitten met de 'enige Waarheid'.
Geen enkele Schriftplaats zegt of suggereert dat God de vrouw een “gezaghebbend leidinggeven” in de NT-gemeente geeft (Jes. 66:2).

Zelfs professionele voorstanders erkennen dat de Schrift geen ruimte biedt aan de aanstelling van vrouwen in het ambt. Zij accepteren de (traditionele?) waarheidsgetrouwe uitleg, maar door de Bijbel hierin als tijd/cultuurgebonden te verklaren mag het in onze moderne tijd wel van God.

Wat een Schriftverkrachting.
S.v.p. de laatste zin "Wat een Schriftverkrachting" als niet geschreven beschouwen.CIP kunt u s.v.p. deze zin weglaten uit eerder geplaatste reactie?
Toon meer reacties (2)