Jan Zijlstra
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 september 2021 door Patrick Goede

Getuigenissen bij herdenkingsdienst Zijlstra: “Moed van één man heeft mijn leven veranderd”

"We hebben in die laatste momenten samen de hemel naar binnen zien komen, zijn ziel werd opgehaald", vertelde zoon Richard gisteravond tijdens de herdenkingsdienst van wijlen Jan Zijlstra. De evangelist die vorige week overleed aan de gevolgen van het coronavirus werd op een bijzondere manier geëerd.

De livestream van de herdenkingsdienst start met een kenmerkend filmpje waarop Zijlstra zieken de handen oplegt in Roemenië. “Hij heeft zoveel impact gehad op zo vele mensen. Hij heeft een upgrade gehad, zoals Jan dat zou zeggen”, begint Esther Vorsterman van Oijen de dienst door te vertellen over de impact die Zijlstra op haar heeft gehad. Vervolgens wordt er gevraagd om te gaan staan voor “de aardse tent” van de evangelist die naar binnen komt. Esther neemt weer het woord. “Jan was een geloofsheld, trouw tot het einde toe, een echte dienstknecht. Hij was een visionair, een generaal, maar ook een hele goede vader. Van geestelijke kinderen, maar in de eerste plaats van zijn eigen kinderen. We hebben hem vaak geleend van jullie”, zegt ze als ze zich tot de kinderen van Jan richt. “Maar ik wil aan jullie zeggen: dank jullie wel dat jullie je vader en opa met ons als land hebben willen delen. Jullie hebben offers gebracht.” Vervolgens geeft ze het woord aan de oudste zoon van Jan Zijlstra, André.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dank, Patrick, voor dit uitgebreide verslag! Het was het hele bijzondere, hartverwarmende en bemoedigende herdenkingsdienst! Wij hebben het als een groot voorrecht ervaren om deze avond mee te beleven!

Broeder Jan Zijlstra was een grote Godsman die voor velen tot zegen is geweest! Zowel vanwege hun bekering als ook de genezing die zij ontvingen.

Wat een prachtig en inspirerend verslag!
H
Wat een mooie getuigenissen. God is goed!
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (8)