Urk nazi-uniform
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 september 2021 door Redactie

Urker bevolking veroordeelt gedrag jongeren in nazi-uniform: "Ik vraag vergiffenis"

De gemeente Urk is in ernstige verlegenheid gebracht door jongeren die afgelopen zaterdag besloten nazi-uniformen aan te trekken. Een andere jongen droeg een boevenpak met een Jodenster. Op beelden is te zien dat hij een geweer tegen zijn hoofd krijgt. Andere beelden tonen een jongen in nazi-uniform die de Hitlergroet brengt. Urkers voelen plaatsvervangende schaamte voor hun dorpsgenoten: "Ik vraag vergiffenis als rechtgeaarde Urker over dit domme gedrag van een heel klein groepje jongeren.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Klinkt als een stomme actie van een paar pubers. Superstorm, maar ze hebben excuses aangeboden. Laten we hier niet meer aandacht aan geven dan nodig.
T
O, ja Martijn. Je zegt sorry en het is opgelost? Ik denk van niet. Dit is schaamteloos gedrag. Ze hebben vele mensen gekwetst. Ze verdienen straf.
G
Straattheater door amateurs! Een professioneel gezelschap had in wellicht een ander narratief veel bijval geoogst.

Vooralsnog blijft - naar mijn mening dat deze jongeren iets kwijt wilden: Namelijk het bij de meeste mensen aanwezige gevoel van onveiligheid, dat is ontstaan door het wereldwijd opleggen van 'maatregelen' die - zacht gezegd - niet normaal zijn.

Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (8)