Ds. Belder
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

14 september 2021 door Ds. J. Belder

Niet-gevaccineerden dreigen de zondebokken van de samenleving te worden

‘Ik ben een varken’, zei ik tegen mijn vrouw, terwijl ik de ochtendkrant las. Mijn echtgenote voegde zich al spoedig ontevreden knorrend aan mijn zijde. Wat hebben wij dan gemeen met varkens? Dit: zo’n beest heeft de merkwaardige eigenschap om wanneer je het achter je aan wilt trekken, zijn poten in het zand, c.q. modder te zetten. Er is vervolgens geen beweging meer in te krijgen. Dat is dus de overeenkomst. Men moet ons niet met geweld in een bepaalde richting willen krijgen, want dan treedt er een eigenaardig mechanisme op, een reflex, we gaan tegenstribbelen.

Wat te voorzien was, gebeurt nu. Het Catshuisoverleg van afgelopen zondag doet op 25 september de deuren van culturele instellingen en horecaondernemingen dicht voor wie niet gevaccineerd is tegen Covid-19. ‘Een deel van het openbare leven is straks dus alleen toegankelijk via een QR-code op de telefoon’, concludeerde Trouw gisteren. Wel of niet-gevaccineerd maakt in dat geval al niets meer voor mij uit. Mijn mobiel is dermate gedateerd dat daar geen apps en codes op passen. Ik kan alleen bellen en gebeld worden. Dus verplicht het kabinet mij niet alleen me te laten vaccineren, maar ook nog eens tot aanschaf van een nieuwe mobiel. Kan ik de rekening indienen bij minister De Jonge?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Ds. J. Belder
- De hel is fictief geworden
- Het anti-welkomstcomité in Harskamp: slechte reclame voor ons 'christelijk' dorp?
- Wat de triomf van de Taliban tot ons te zeggen heeft
- Europa sluit zich af voor het evangelie: hoe nu verder?
- 'Speciale diensten' voor gevaccineerden: moeten we dat willen?
Meer over Ds. J. Belder »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Vreselijk dat de CU mede verantwoordelijk is voor een mijns inziens crimineel beleid. Corona is geen killervirus en jongeren lopen bijna geen risico. Desondanks worden ze gedwongen zich te laten vaccineren omdat ze anders niet meer mee mogen doen met hun vrienden. Met alle risico's aandien.
J
Gelukkig, Pieter Poot, las ik ook Tweets van dappere jongeren, die -ondanks toenemende druk- zich niet willen laten vaccineren. Ik ken er ook een paar. Petje af voor deze dappere helden!

Ik ben het helaas met je eens dat de chr. politiek het qua vaccinatie/coronabeleid vooral heeft laten afweten. Ik denk dat al die chr. politici zijn gevaccineerd.

Toch denk ik ook dat er sterke saamhorigheid kan groeien onder hen die het vreselijk vinden wat er van NL is geworden. Er kunnen ook mooie, nieuwe dingen ontstaan. Dat mogen we aan God vragen!
Toon meer antwoorden (8)
Toon meer reacties (32)