Marijke Koers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

30 september 2021 door Nienke Alblas

Marijke kwam tot geloof in een koffiebar: “Het geloof werd ineens persoonlijk”

Hoe ziet het leven eruit van een 'gewone gelovige'? Het boek Geloven & Genieten van Marijke Koers staat vol herkenbare situaties en rake gebeurtenissen. Zo schrijft de Papendrechtse moeder openhartig over haar bekering, een moeilijke ervaring rond de geboorte van haar eerste kindje en de zoektocht naar een kerk die bij haar gezin paste. "Ik beschrijf mijn leven, maar het draait niet om mij. Het draait om God en om wat Hij gedaan heeft in mijn leven", aldus Marijke.

Marijke vond het geloof en de kerk altijd al mooi. Ze voelde zich aangetrokken tot de diensten en de boodschap die werd verkondigd. "Ik vond geloven altijd al iets moois. Al heel jong wilde ik bijvoorbeeld een Bijbel voor mijn verjaardag. Ook in de kerk voelde ik mij thuis. Ik moest één keer verplicht mee, maar ik ging de tweede dienst vaak ook nog mee. In de kerk hoorde ik over het bekeren van onze zonden. Dat geloofde ik wel, maar ik kon het niet helemaal pakken, omdat ik het elke week weer die boodschap hoorde en dan dacht: Het is mij dus niet gelukt."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Bestel 'Geloven & Genieten' hier!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Evangelie verkondiging hoort op de eerste plaats dus ook buiten de kerk plaats te vinden terwijl de kerk de heiligen dient toe te rusten.