Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 september 2021 door Redactie

Gert-Jan Segers sluit nieuwe verkiezingen niet meer uit

Het lijkt hoe langer hoe lastiger te worden om een nieuw kabinet te vormen. De relatie tussen VVD en D66 lijkt na de afgelopen weken behoorlijk bekoeld en PvdA en GroenLinks willen niet in een minderheidskabinet. Ondertussen sluit Gert-Jan Segers (ChristenUnie) nieuwe verkiezingen niet langer uit.

Bovendien hangt nog steeds de voor Sigrid Kaag (D66) belangrijke Voltooid Leven-wet als een dreigende wolk boven de formatie. Eerder was het al een van de redenen voor Kaag om ChristenUnie uit te sluiten. Maar ook het CDA ziet weinig in de wet. Zaterdag wordt er op het congres van de partij een resolutie behandeld waarin staat dat de wet in strijd is met de grondbeginselen van het CDA en dat het niet onderhandelbaar moet zijn. Het partijbestuur heeft zich vooraf al achter de resolutie geschaard.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Kaag is de grote splijtzwam, dat lijkt me een reële conclusie.

Ze doet net of andere partijen deze dubieuze eer te beurt vallen, maar nee Sigrid, aan jouw de volledige eer. Mijn complimenten hoor.

Met je "dood" als hoogste goed ben je, zijn wij, in een doodse politieke werkelijkheid terecht gekomen.
Zoals ik via LinkedIn vermeldde, volgt mevrouw Kaag, rekening houdend met haar achterban, toch ook haar eigen agenda, waartoe zeker haar ambities om minister president van Nederland te worden behoort. Zij is onmiskenbaar een vakvrouw en carrière maakster pur sang. Ik vrees echter dat zij geen genoegen neemt met de middelmaat en gaat voor het hoogste ambt. Ik zie in haar geen oppositie tijger en vrees dat bij niet slagen van haar missie, zij de achterdeur neemt en gaat voor een haar passende functie elders. Dit is een hypothese uiteraard.