Piet van Midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

10 september 2021 door Piet van Midden

Eén moeder kan beter voor acht kinderen zorgen, dan acht kinderen voor één moeder

De Chinese mevrouw in Beijing was duidelijk: ‘Drie kinderen is gewoon veel te duur. We hebben torenhoge vaste lasten en moeten ook nog eens voor onze beide ouders zorgen. We houden maar weinig over om het huishouden van te draaien en om uit te gaan.’ Daar kon de reporter het mee doen.

Van het idee dat een overheid zich zo ver in de slaapkamer waagt, komt bij mij de stoom uit de oren, maar daarvoor hoeven we niet bij meneer Xi Jinping te zijn. Nederland doet dapper mee. Je kunt mooie verhalen vertellen over vrijwillige acceptatie van het coronavaccin, maar de situatie is natuurlijk zo dat je, wanneer je niet gevaccineerd bent, straks nog maar voor de helft meedoet. Ik heb een hond met een hondenpenning, een bewijs dat hij tegen hondsdolheid is gevaccineerd. Misschien een idee voor Hugo de Jonge. Dat laat ongezegd dat ik een vurig voorstander ben van vaccineren en dat ik werkelijk niet begrijp dat weldenkende mensen daarvan afzien. Van hun argumentatie begrijp ik ook al niets. Voor mij is vaccinatie een godsgeschenk. Ik zou een stormloop op de vaccinatietenten verwachten.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- 'Zonde' en 'schuld' lijden aan slijtage (en genade verdwijnt uit beeld)
- Zien jullie deze wereld zitten voor jezelf en je kinderen?, vroeg ik onlangs
- De zieke samenleving is niet met een boosterprik te genezen
- Jodenhaat: wordt vervolgd
- De wereld kreunt: we zijn gewoon met veel te veel mensen
Meer over Piet van Midden »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Gelukkig is er thuiszorg waardoor ouderen og een tijd kunnen thuisblijven. Ook al is, er veel medische zorg nodig. Zo kunne de kinderen moeder of ader bezoeken zonder hun rug te belasten etc.

Vele bejaarden zijn echt betrokken bin de ouders maar hebern niet de lichamelijke conditie voor tillen en wassen etc. .

Onze families hebben bezoek schema's zodat mijn moeder en schoonmoeder niet vereenzamen.

Daar ben ik zo dankbaar voor.
M
Sorry voor de schrijf missers.
Als God in de samenleving is uitgebannen is de mens totaal op zichzelf aangewezen. Men wil alles bezitten, maar niets delen.

Het ik staat voorop. Ouders zijn een last geworden als ze oud worden. De huidige jonge generatie denkt alleen nog aan geld en plezier. Dat een kind een wonder van God is wat we mogen ontvangen, is vergeten. De mens neemt..

in mijn jeugd leerde ik dat we door onze plicht te doen, rechten konden verdienen. Mijn eigen ouders hebben hun ouders tot het einde van hun leven in huis verzorgd. Het was geen last maar liefde.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (1)