Arnold Huijgen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 september 2021 door Patrick Goede

Volgens Arnold Huijgen is Maria de moeder van alle gelovigen: "Ze is een enorm voorbeeld voor mij"

Professor systematische theologie Arnold Huijgen, was woensdag het stralend middelpunt van de studiedag naar Maria in Apeldoorn. Hij schreef het boek 'Maria, icoon van genade' en zorgde er voor dat protestanten en katholieken zich verzamelden in de Victorkerk. Die kerk was tot voor kort eigendom van Rooms-Katholieken (St. Victorkerk) maar is inmiddels door een Hersteld Hervormde gemeente overgenomen. Overigens in goed overleg, zoals er ook tijdens de studiedag veel overlegd werd in een gemoedelijke sfeer. "We zullen het over veel dingen eens kunnen worden", aldus Huijgen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Studiedag Maria
- Besteden protestantse christenen te weinig aandacht aan Jezus' moeder? Antoine Bodar antwoordt
- Prof. dr. Van Vlastuin waarschuwt tegen schijnwerper op Maria: "Het volle licht schijnt op Jezus"
- Bisschop Gerard de Korte: "Vergoddelijking Maria moet worden voorkomen"
- Terugkijken: studiedag over Maria!
Meer over Studiedag Maria »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Een woord: “Walgelijk” om Jezus in te ruilen voor Maria! Mensen trap niet in deze leugen! Jezus is Middellaar en door Jezus ontvangt men de H.Geest, mits je geknield bent voor het Kruis, je bekeert van je zonden, waarvoor Jezus vrijwillig aan het Kruis ging en vraag Jezus in je hart te komen, dan ontvang je de H.Geest en NIET door Maria.

De rk kerk is een wolf in schaapskleren! Ik ben een ex-katholiek, 28 jaar ben ik bedonderd, maar gelukkig heeft God zelf ingegrepen en heb ik gekozen voor Jezus!
N
En dat zegt Maria,dus knoop het goed in je oren
Wat ontstellend naïef om te zeggen “Daar zijn we zelf bij” in antwoord op de vraag of aandacht voor Maria niet ten koste kan gaan van de Heilige Geest. Huijgens opstelling is al het bewijs ervan dat hij het grote gevaar onderschat of niet goed ziet. Immers, alleen de Heilige Geest hebben wij nodig (Joh. 14:26), want DIE is belangrijk voor de kerk (o.a. Hand. 2:4, 4:31; Ef. 5:18). DIE is het die Jezus zal verheerlijken, “want Hij zal het uit het mijne nemen en het u verkondigen" (Joh. 16:14).
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (7)