Williënne ter Beek, beeld Hendrina de Graaf
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

21 september 2021 door Hendrina de Graaf

Williënne stopt met profvoetbal vanwege haar geloof: "Voetbal was mijn afgod"

Ze was een belofte voor de toekomst. Williënne ter Beek (21) uit Bunschoten-Spakenburg leek voetballer te worden in het Nederlands elftal voor vrouwen. Maar deze zomer gooide ze de handdoek in de ring en werd volgeling van YAHUAH, de God van de Bijbel.

Williënne voetbalde als kind veel op straat. Ze viel op bij een voorbijganger, die tegen haar ouders zei: “Doe haar eens op een club, want ze heeft aanleg.” Het blijkt al snel dat de Spakenburgse getalenteerd is. “Toen ik merkte dat ik het goed kon, ging ik er vól voor.” Dan volgt de volgende stap: ze wordt in het elftal bij de jongens geplaatst, omdat het niveau er hoger is. “De jongens lachen: ‘Haha, een meisje!’ Maar achteraf lachten ze niet meer.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Mijn complimenten voor Hendrina de Graaf. Een heel kernachtig interview, waarbij iemands geloof kritisch wordt gespiegeld aan de bijbel, zonder dat er meteen een oordeel wordt geveld.
Dit verslag maakt me blij en verdrietig tegelijk. Bewonderenswaardig dat zo'n jong meisje zo duidelijk kiest voor haar Redder, Yeshua, Jezus en alles daarvoor opgeeft.

Ik mis het wonder dat de Heilige Geest Gods wet in ons hart schrijft. Het is niet mogelijk uit onszelf de Wet te houden. Alleen door Hem, Zijn inwoning in ons, zijn we in staat aan Gods/ YHWH's Wet te volbrengen. Hoe goed is dat nieuws! Maar dank voor dit artikel, want het zet ons even op scherp. Toch?K
Ik heb ook wel moeit met de wettische inslag, hoewel ze zelf aangeeft: "uit liefde voor Jezus". En dat laatste is misschien wel het belangrijkste: niet wat je doet, maar waarom je het doet.

Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)