Albert van der Heide
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

08 september 2021 door Albert van der Heide

Hugo de Jonge is niet je vijand!

Ik kom weer een hoop boosheid en frustratie tegen in mijn timeline over de Hugo de Jonge (Minister van Volksgezondheid). Nu kan ik daar alle begrip van de wereld voor op brengen hoor, maar ik wil je toch als medechristen even een vraag stellen;

Kan jij voor Hugo de Jonge (of welk ander mens dan ook) nog oprecht bidden en hem zegenen? Kan jij een zegenend gebed uitspreken vanuit de grond van je hart? Of voel je alleen maar frustratie en boosheid als je alleen al zijn foto ziet?

Je autoriteit misbruiken?
Als je iets begrijpt van vloek of zegen. Als je, je iets hebt verdiept in wat de Bijbel openbaart over de geestelijke wereld dan zal je begrijpen dat ieder woord wat je uitspreekt ook echt kracht heeft. Dat ieder woord een direct effect heeft in de geestelijke wereld. Dan zal je ook weten, dat wij niet te strijden hebben tegen vlees en bloed (Efeziërs 6:12)

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Albert van der Heide
- Mensen worstelen met schuldvraag wanneer er iemand overlijdt
- Vaccinatie, Paulus en een broodje kebab
- Jezus was geen politicus maar een Koning!
- Porno, daar hoor je die 'progressieve' partijen nooit over
- Achter iedere relschopper zit een verhaal
Meer over Albert van der Heide »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Tot een paar jaar geleden vond ik zowel Hugo als Mark hele goede politici. Dat is wel radicaal omgeslagen evenals mijn houding naar het koningshuis.

En inderdaad, woorden hebben kracht! De woorden die zij hebben uitgesproken hebben zoveel kracht dat ik de grootste belemmering voel hen te zegenen.

En dan 'bouwt het op of breekt het af?' Soms moet je iets afbreken om daarna te kunnen opbouwen. Maar christenen bouwen kennelijk graag op een rotte fundering.

En daarom zeg ik niets, maar zwijg ik, voor je het weet zeg ik iets verkeerds.
H
Het is m.i. wel typerend voor onze christelijke cultuur, dat heftige emoties als ingewikkeld worden ervaren en normatief worden benaderd: uitingen van boosheid, ergernis, frustratie e.d. zouden gedempt moeten worden, want helpen niet, bouwen niet op, brengen iemand onder een vloek etc. Ik begrijp dat, maar mis daarin de verbinding met degenen die boos, gefrustreerd geërgerd zijn. Ik denk dat zij meer nodig hebben dat je naast hen gaat staan, en hun gevoelens erkent, dan dat je op zekere afstand gaat staan. Hun boosheid is vaak terecht!
J
Wijs opgemerkt, Henk van Deutekom.
Toon meer reacties (7)