Margreet Nagtegaal
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

16 september 2021 door Margreet Nagtegaal

Waarom ik bang word als ik het verhaal van Judas op me in laat werken

Sommige gedeelten uit de Bijbel kunnen je makkelijk triggeren. Wat zeg ik? Heel veel Bijbel gedeelten triggeren mij makkelijk. En dat is niet gek natuurlijk. Dat is ook de bedoeling van Gods woord. Dat het me iets doet, dat het me een spiegel voor houdt en dat het me raakt. Ten goede, ten kwade, maar ook tot opbouw en bemoediging.

Het is geschreven om mijn hart te raken. Mijn met een hoofdletter. Ik mag het heel persoonlijk lezen, het liefst zelfs zo persoonlijk mogelijk. Maar soms heb je bijbelgedeelten die je extra raken, je misschien wel frustreren of bang maken. Mij gebeurt dat regelmatig. Ik ben een uitgesproken gevoelsmens, en snel aangesproken op mijn gedrag en leven. En dan is de Bijbel niet het eenvoudigste boek.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Margreet Nagtegaal
Meer over Margreet Nagtegaal »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Zalig de armen van geest. Hebben de andere discipelen die neiging ook niet gehad? Johannes en Jacobus zagen zich al zitten naast Jezus in Zijn Koninkrijk.
K
Het blijft een moeilijk iets hoe mensen soms zo voor zichzelf kunnen kiezen. Ook in de tijd van Jezus, waar Mattheus schrijft dat in zijn eigen woonplaats nauwelijks wonderen werden verricht. De haat en de afkeer van farizeeën tegen iemand die louter liefde en goedheid is.
a
Margreet Nagtegaal, mooi in eigen woorden samengevat. Ervaar zelf Gods Woord, als een spiegel voor mijn het hart/ziel. Vooral psalmen en spreuken en de vertroosting van Jezus Woord (het vlees geworden Woord) "komt allen tot Mij die vermoeid en belast zijn Ik zal u rust geven leer van Mij Ik Ben zachtmoedig van hart".