opperrabbijn Binyomin Jacobs
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

03 september 2021 door Jeffrey Schipper

Opperrabbijn hoopt op meer contact met christenen: "Jodenhaat is een muterend virus"

“Als een christen mij wil bekeren, begrijp ik dat. Maar er zit een geschiedenis van vervolging, brandstapels en moorden aan vast. Dat is niet te negeren”, vertelde opperrabbijn Binyomin Jacobs woensdagmorgen tijdens een appèlbijeenkomst over Israël. Christenen en Joden dachten samen hardop na hoe zij gezamenlijk een vuist kunnen maken tegen de opkomst van antisemitisme. Jacobs deelde in de Christelijke Hogeschool Ede een indringende boodschap.

De opperrabbijn wijst op deze recente campagne van de Bond tegen vloeken. Door heel Nederland waren er in juli posters te zien met de woorden Jezus, God, jood en kanker vergezeld van foto’s van mensen die gekwetst zijn door deze woorden. Onder andere opperrabbijn Jacobs was op de posters te zien. “Toen ik werd gevraagd om mee te doen had ik er in eerste instantie moeite mee”, maakt hij duidelijk. “De ‘stichter’ van het christendom ligt nogal gevoelig in het jodendom”, zegt Jacobs verwijzend naar de kruistochten en andere gruweldaden uit het verleden.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

T
**Er was een probleem: de christenen hadden wat moeite met mij. Mijn contact met Christenen voor Israël was te hecht. Dat ik met christenen contact heb omwille van het land Israël werd een blokkade om niet deel te kunnen uitmaken van die groepering. Daar schrok ik van, maar is wel de realiteit.”**Dit is meer dan erg, hebben wij christenen dan niets geleerd? De jood is onze wortel, de basis van ons geloof.Iedere dag bidden wij tot de zelfde God en Opperrabijn Jacobs wordt uitgesloten omdat zijn contacten met christenen te hecht zijn.Beste Tim, Er staat niet (het) evangelie, maar (dit) evangelie! in het evangelie van Mattheus 24:14. De Here Jezus, noemt de voorgaande antwoorden aan Zijn discipelen Mattheus 24:4t/m13 + Matt.24:15t/m51 "het evangelie van het koninkrijk"! Het (aas) in vers 28 is niet de kerk, die er dan ook nog is, maar dit zijn de Joden. Let ook op vers 39 (allen wegnam) zo ook bij Zijn komst! Hosea 5:15 + Matth.25:31 de troon van David. De Joden in Judea moeten vluchten naar de bergen m.b.t. de verwijzing naar de profeet Daniël;Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (3)