Theo Visser
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

06 september 2021 door Patrick Goede

Theo Visser heeft een droom voor Europa: "We willen 1000 nieuwe kerken planten"

Vóór 2035 minstens 1000 nieuwe kerken planten. Dit is dé droom van kerkplanter Theo Visser. Deze kerken moeten gevormd worden op basis van kleine groepen gelijkgestemden, die in breder verband juist met verschillende culturen en achtergronden in aanraking komen. Maar hoe gaat Visser dit realiseren en wie gaan hem daarbij helpen?

“Als je kijkt naar Europa is het geestelijk gezien het meest duistere continent”, begint de kerkplanter namens ICP Europe zijn verhaal niet al te vrolijk. “Procentueel gezien herbergt Europa de minste gelovigen. Ook de slagkracht van de kerk in Europa is erg klein. In Nederland is onderzoek gedaan naar gevestigde kerken en daar blijkt dat er per 1800 christenen één iemand van buitenaf per jaar tot geloof komt. Dit komt dan meestal ook nog eens door het sluiten van een huwelijk. Ik was dit jaar in Spanje: nog geen 1 procent van de bevolking is evangelisch christen. Vaak zijn dat ook nog eens mensen die vanuit Latijns-Amerika het land binnenkomen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Meld je hier aan voor de Advance-conferentie!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Veel zegen toegewenst, ICP Europe!Dat goed voorbeeld tot goed volgen mag leiden.

Ik ken en volg Theo al jaren. Als wij allemaal slechts een deel van zijn passie en drive zouden hebben, zou Nederland er, menselijker wijs gesproken, qua kerkelijk leven er veel beter en gezonder uitzien. Uiteraard met alle eer aan Hem die Leven en inspiratie schenkt aan allen die Hem zoeken en voor Hem willen leven.
K
Ik wil niets afdoen aan de droom en het initiatief, maar waar zijn de bestaande kerken in het verhaal? Als er tot 2035 2000 kerken sluiten, wat is er dan gewonnen?
H
Ik kan dan alleen maar zeggen "shame on you, bestaande kerken"!

Als je met passie zoveel groei mag zien, waarom dan niet bij bestaande kerken. Omdat 'spiritueel' te veel 'ritueel' is geworden? Omdat we meer met de organisatorische en 'wat hoort' zijn gaan letten ipv op het volop (voor)leven en daarin wellicht weleens te enthousiast zijn.

Vraag je eens af: "Wie is er dankzij mijn leven en voorbeeld tot God getrokken?" Als je dat niet weet, 'doe' je toch echt wat verkeerd!
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (4)