Erik Bakker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

08 september 2021 door Erik Bakker

Zullen we ons vanaf vandaag (weer) als bewoners van Gods Koninkrijk gedragen?

Vanaf de zijlijn bekijk ik de discussies die in alle heftigheid worden gevoerd op het christelijk erf. Vanaf de zijlijn omdat ik vooral een leven in de stilte en in gebed leid en niet zo actief deelneem aan het maatschappelijk gebeuren. Ik zie meningen die alle kanten opvliegen, niet zelden met de hand op de Bijbel. Ik word daar verdrietig van en vraag me geregeld af of dat niet anders kan. Nu heb ik makkelijk praten. Ik ben een man, hetero, getrouwd en bovendien ook nog met een blanke huidskleur. Misschien heb ik alleen daarom al voor veel mensen geen recht van spreken maar ik wil toch een poging doen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Erik Bakker
- Een vraag aan oversekste christenen: durf je te leven vanuit een ander Koninkrijk?
- Begin door te doen wat nodig is, daarna wat mogelijk is, en plotseling doe je het onmogelijke
Meer over Erik Bakker »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Beste allemaal, dank voor jullie positieve feedback. Wat heel snel gebeurt is dat we de woorden van de Here Jezus stuk redeneren en theologiseren. Ik heb gemerkt dat het evangelie pas werkt als je het gaat doen. Oeverloze discussies en Zijn woorden uiteen rafelen geven over het algemeen hete hoofden en koude harten. Mijn oproep is dan ook: laten we de woorden van de Heer gaan DOEN vanuit de zachtmoedigheid die de Geest je geeft. Mailen mag altijd: ds.bakker (at) gmail.com
Waarde broeder Bakker, Het is mij onduidelijk, wie u op het oog heeft met een aantal van uw veronderstellingen. Het evangelie bestaat toch uit woorden van de Here Jezus, die gericht waren aan Zijn Joodse tijdgenoten.

Wat wilt u dan wat wij nu moeten doen? U zegt, laten we de woorden van de Heer gaan doen. Ik doe daar niet aan mee!, zonder te onderscheiden wat wel en niet van toepassing is voor (ons) en niet van Zijn woorden die voor een andere (ons) gelden. Ik doe Zijn volk geen geweld aan! (Mattheus 11:12)
a
Erik Bakker, duidelijk zalig de vredestichters, Amen.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (3)