Kanye West
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 september 2021 door Patrick Goede

Nieuw album van Kanye West roept vragen op bij christenen: "Ik raad dit niet aan"

Kanye West heeft na veel vertraging zijn nieuwe album uitgebracht: Donda. Na zijn laatste album genaamd Jesus is King zou dit album God's Country gaan heten maar uiteindelijk koos West toch voor de naam van zijn overleden moeder en voormalig manager. Er wordt op het nieuwe album weer veel over God en bijbelse thema's gerapt maar indirect is er ook expliciet taalgebruik te horen volgens sommigen. "Ik raad dit album niet aan christenen aan", laat de naar eigen zeggen 'Bijbelse christen' Treavor Sheatz in een eerste reactievideo weten.

Kanye West verraste in 2019 vriend en vijand met een bijna volledig gospelalbum. Ook vertelde hij tijdens veel televisieoptredens enthousiast over zijn hervonden geloof. Toch lijkt het voor Kanye West lastig om daarover zonder controverse op zijn nieuwe album te getuigen. De samenwerking met 'shockrocker' Marilyn Manson, die wordt verdacht van seksueel misbruik van meerdere vrouwen, is daar misschien wel de voornaamste reden voor. Toch bestormt het album van Kanye de hitlijsten en breekt hij records. Zo werd het in een dag tijd het meest gedownloade album van de Apple Music Store in 152 landen. Ook is het album nu al het meest beluisterde album op Spotify van 2021.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Hij heeft zijn geloof hervonden staat er. Wat mooi dat iemand die teruggekeerd is naar Zijn Schepper daar over zingt. Het is kennelijk niet de standaard die veel mensen hanteren, maar het is niet aan ons om daarover te oordelen. Ik juich het toe dat mensen terugkeren naar God en hun talent gebruiken om Hiervan te getuigen.
M
Op zich is het natuurlijk heel mooi als iemand terugkeert bij God. Ook kan dat op velerlei manieren. Maar hier is volgens mij sprake van zeer uitgekiende misleiding, waar zoveel mensen in trappen.