Ds. van Reenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

31 augustus 2021 door Ds. M. van Reenen

Als 'zwartepakkenpredikant' zeg ik: Meer gezangen!

Stel, je ziet dat het einde van de wereld dichterbij komt, wat moet je dan doen? De apostel zegt: samenkomen en elkaar vermanen (Hebr. 10:25). Wat moeten christenen doen als zij bij elkaar zijn? In elk geval ook zingen! Hoe moeten christenen elkaar vermanen? Onder andere door te zingen (Kol. 3:16). En wat moeten zij zingen? Misschien had je het niet gedacht van een 'zwartepakkenpredikant', maar ik zeg: meer gezangen. Dat ga ik uitleggen.

Maar eerst algemeen: Laten we meer zingen! Zeker nu de duivel er aardig in geslaagd is zingen verdacht te maken. Er zijn kerken waar nog steeds niet gezongen wordt, of slechts aarzelend. Koren repeteren nog niet, houden misschien wel op te bestaan. We zijn meer beducht geraakt voor ‘kleine druppeltjes in de lucht’ dan voor ‘geestelijke boosheden in de lucht’ (Ef. 6).

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Ds. M. van Reenen
- Wat als kerkbezoek in Nederland strafbaar wordt?
- Meer of minder boeren? De Bijbel wijst de weg
- Op overheidsbeleid mag een christen kritisch zijn (ook in coronatijd)
- Onze westerse wereld lijkt meer op de nazi’s dan we denken
- LHBT: een fout etiket waarmee niemand is geholpen
Meer over Ds. M. van Reenen »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Psalmen zijn prachtig, gezangen zijn prachtig, oudere liederen zijn prachtig en de nieuwe liederen ook. Als we maar samen zingen tot Gods eer.
P
Zingen tot Gods eer! Jawel, maar Henk, nooit opgevallen dat veel van die nieuwe liederen er nog al wat zijn die meer geneuried worden dan gezongen? Waarom zijn er honderden Opwekkingsliederen, terwijl je in de praktijk alleen de 'toppers' hoort zingen? Over de melodieën valt nog een hoop te zeggen, maar dat is voor de insiders. Als ik een lied van Luther zing weet ik mij gedragen door generaties van christenen voor mij, die dezelfde woorden op de lippen hebben genomen! Dat verbindt.
Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (12)