Peter Scheele
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

21 september 2021 door Jeffrey Schipper

Hoe lezen we profetieën in de Bijbel? Hosea opende de ogen van Peter Scheele

De Bijbel staat vol profetieën waarvan de betekenis voor vandaag niet altijd even duidelijk is, maar het Bijbelboek Hosea bevat sleutels tot het begrijpen ervan, zo ontdekte Peter Scheele. Hosea maakt Gods plan met Israël én de rest van de wereld duidelijk aan de hand van zijn huwelijk met de prostituee Gomer en hun kinderen. Op CIP.nl beantwoordt de auteur van het boek ‘Het Evangelie volgens Hosea’ een aantal vragen over Gods ‘Masterplan’ en de ‘kleine profeet’ Hosea.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek ‘Het Evangelie volgens Hosea te bestellen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Gods masterplan is dat mensen (Jood en niet-Jood) die in Jezus geloven, kinderen van God zijn geworden (Joh. 1:12) en die onder leiding van de Heilige Geest mogen opgroeien tot geestvervulde zonen Gods (Rom. 8:14,19) die beelddragers zijn van God hun hemelse Vader en die de werken van Jezus gaan doen (Joh. 14:12) tot eer van God.
De schrijver zegt: "Beide standpunten kloppen dus eigenlijk voor de helft." Maar wie dit zegt, heeft het NT klaarblijkelijk niet of in elk geval niet goed gelezen of begrepen! Hij geeft hiermee aan geen weet te hebben van de taak en de functie van de gemeente van Jezus Christus, die bestaat uit geestvervulde christen Joden en -'heidenen'. Hij leeft nog deels in de schaduw van het OT i.p.v. in de geestelijke werkelijkheid van het NT! Hij heeft nog een sluier over zijn denken, die alleen 'in Christus' weggenomen kan worden (zie 2 Kor. 3:14).
L
Er is een mooi boek, getiteld “De Profeten” uitgegeven door Skandalon en geschreven door Abraham Joshua Heschel.
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (4)