Aad Kamsteeg
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

04 oktober 2021 door Patrick Goede

Journalist Aad Kamsteeg ziet in Israël tekenen van de eindtijd

Aad Kamsteeg reisde vaak af naar Israël en is erg betrokken bij wat er gebeurt in het land. Reden voor de journalist en opiniemaker om het boek ‘Israël, een natie herboren’ te schrijven. Wat moet er volgens Kamsteeg nog worden toegevoegd aan wat er allemaal al over het land gezegd en geschreven is?

Kamsteeg reageert: “Ik ken eigenlijk geen boeken over Israël waarin de combinatie Bijbel en politiek wordt samengevoegd. Meestal is het óf exegetisch óf helemaal politiek. Ik heb geprobeerd die twee samen te voegen. Een andere reden is mijn warme hart voor het Joodse volk. Zowel bijbels als politiek gezien probeer ik, hoe naar dat ook klinkt, een middenweg te varen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Bestel hier het boek van Aad Kamsteeg

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het is juist dat Aad Kamsteeg onder de wortel van de edele olijfboom in Rom. 11 Gods beloften in Christus verstaat, maar niet alleen Messiasbelijdende Joden zijn in die edele olijfboom geënt, maar ook mensen uit de andere volkeren die Jezus Christus als hun Verlosser hebben aangenomen en ook kinderen van God zijn geworden (Joh. 1:12) en tezamen het nieuwtestamentische volk van God vormen. Eén kudde onder één Herder (Joh. 10:16b).
W
Aad Kamsteeg begrijpt dus wel dat het herstel van Israel als volk en natie, binnen de eschatologische context van de Bijbel cruciaal is …
Toon meer antwoorden (19)
Toon meer reacties (7)