Annemarieke Graveland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

30 augustus 2021 door Annemarieke Graveland

Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: pinkstergemeente Eindhoven

Deze zondag bekeek ik de dienst van de pinkstergemeente in Eindhoven. Wereldwijd behoort de pinksterkerk tot de snelst groeiende kerkgenootschappen en bovendien weet de kerk ook veel christelijke jongeren te trekken. De kerk telt in Nederland zo’n 120.000 leden. Maar er is een keerzijde, die van de verhalen over sektarisme en machtsmisbruik. Ik wist dat ik na het bekijken van slechts één dienst van deze beweging geen sterk oordeel zou kunnen vellen over het sektarische gehalte binnen deze specifieke kerk in Eindhoven, maar aangezien ik zelf jongere ben, zou ik misschien wel kunnen achterhalen wat de aantrekkingskracht op jongeren is.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Kerkdiensten door de ogen van een buitenstaander
- Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: GerGem Uddel
- Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: Hersteld Hervormd Staphorst
- Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: Mozaiek0318
- Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: Bethelkerk Drachten
- Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: Hervormd Elspeet
Meer over Kerkdiensten door de ogen van een buitenstaander »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Beste Annemarieke, Wat stel je weer een heldere diagnose! God als je Vader leren kennen en ook ervaren in je leven, gaat niet buiten de Heere Jezus om.

Allen die Hem ( de Heere Jezus) aangenomen hebben, hun heeft Hij macht gegeven kinderen van God te worden, namelijk die in Zijn Naam geloven. Johannes 1:12

Kenna Schipper
L
Beste Annemarieke,Ik vind je uitspraak: "Ik vroeg me de afgelopen week eens af: áls God bestaat, hoelang gaat hij dan nog geduld hebben met mijn eigenwijze niet-geloven? " heel erg mooi. Maar ik wil je graag in liefde meegeven, dat het niet van God afhangt. Je bent zijn kind en Hij wil graag een relatie met jou. Maar jij bent de gene die God daar om vragen moet.Hartelijke groet,

Ineke
J
Beste Annemarieke, -het kwaad in de wereld, waarom neemt Hij dit niet weg.

Een moeilijke vraag waar veel mensen mee worstelen. De mensheid maakt er een puinhoop van. God is daarvoor niet verantwoordelijk. God heeft deze wereld aan mensen gegeven. De mens heeft een keuze tussen goed en kwaad. Want zonder keuze, geen vrijheid. God geeft die vrijheid. De mens is verantwoordelijk voor wat hij met deze vrijheid doet. Als we God de schuld geven en Hij telkens zou ingrijpen zou dat de mens als het ware een vrijbrief geven zich verder te misdragen.
Toon meer reacties (1)