Tweede Kamer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 augustus 2021 door Patrick Simons

Details plannen VVD en D66 lekken uit: christelijke waarden op de tocht

D66 en VVD hebben de afgelopen periode gebruikt om een zogeheten ’proeve van regeerakkoord’ te schrijven. Dit formatiedocument, waarin beide partijen hun plannen voor het komende kabinet uit de doeken doen, is geheim. Althans, dat hoort het te zijn. Er lekken namelijk steeds meer details uit. Daardoor is onder meer duidelijk dat ChristenUnie niet staat te springen om mee te doen. Ook is het de vraag of CDA blij is met de plannen. Er staan namelijk flink wat christelijke waarden op de tocht. 

Eerder deze week kwam al naar buiten dat VVD en D66 willen gaan tornen aan de vrijheid van onderwijs en daarmee het bijzondere onderwijs willen aanpakken. Dit zou grote gevolgen kunnen hebben voor onder meer christelijke scholen. Daarnaast zouden er in het document voorstellen staan op het gebied van medische ethiek en emancipatie van de lhbti-gemeenschap in met name het onderwijs. NRC beschikt nu echter over veel meer details uit het formatiedocument. Daardoor wordt onder andere duidelijke waarom CU-fractievoorzitter Segers eerder opmerkte dat hij duidelijk kon zien dat het door twee liberale partijen is geschreven.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Zien we dat de NL’se regering bezig is om ons land van God los te snijden? Net zoals ze bezig zijn de samenleving van alles wat menselijk is af te snijden!

Once you see the (global) agenda behind all this, you can’t un-see it….
Inderdaad Hananja. Sigrid Kaag en Mark Rutte zijn beide globalisten en zullen ons land zonder enig probleem overleveren aan de overheden en machten die de totale controle over de totale mensheid zullen gaan voeren. Openbaring 13 is wat dat betreft aanstaande en de SDG's zullen daar het uitgangspunt bij zijn.https://i.imgur.com/l1lBVcK.jpg
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (21)