protest in Harskamp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 augustus 2021 door Jeffrey Schipper

Hoe christenen reageren op protest in Harskamp tegen Afghaanse vluchtelingen

Bij de opvanglocatie voor Afghaanse evacués bij de legerplaats Harskamp heeft de politie dinsdagavond ingegrepen tijdens een protest. Er waren ongeveer 250 mensen naar de opvanglocatie gekomen. Rond 21.30 uur liep het uit de hand. De aanwezigen gaven geen gehoor aan oproepen van de politie om weg te gaan, er werden autobanden in brand gestoken en leuzen gescandeerd als 'eigen volk eerst' en 'Harskamp is van ons'.

"Ik vind het verschrikkelijk, echt verschrikkelijk", zei Ank Bijleveld, demissionair minister van Defensie, woensdag. De minister denkt dat "mensen zich niet het leed in de wereld realiseren". Demissionair minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag noemde de demonstraties "harteloos", maar zegt dat de gulle en begripvolle reacties uit Nederland luider klinken. De noodopvanglocatie is dinsdag in gebruik genomen. Er zijn achthonderd bedden voor mensen uit Afghanistan, waar sinds ruim een week de Taliban aan de macht zijn. Het COA verwacht dat er nog meer noodopvanglocaties nodig zijn, omdat er naar verwachting 200 tot 400 vluchtelingen per dag zullen arriveren. 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Het zou veel logischer zijn om deze vluchtelingen op te vangen in de regio, in landen waar dezelfde godsdienst wordt aangehangen. Het naar west-Europa halen van grote stoeten islamieten kan gemakkelijk voor culturele en maatschappelijke spanningen zorgen. We hebben ernstige krapte op de woningmarkt en zitten met een politiek en journalistiek klimaat dat binnenlandse frustraties en misstanden over buitenlanders bagatelliseert en niet durft te benoemen. Dat de rek er dan een keer uit gaat bij de autochtone bevolking is goed te begrijpen.
R
Wie van de zich hierboven geciteerde bekende christenen neemt een Afghaans gezin op. De nieuwe "aflaat" is goederen sturen. Dan "geef" je iets, maar het kost je niks. Makkelijk zat!
W
De bron van deze problematiek binnen de ‘christelijke’ wereld is naar mijn mening een zwaar ontwrichte theologie die het essentiele belang van de daadwerkelijke en essentiele invloed van Gods Geest in ‘ons’ leven bijna volledig lam legt.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (5)