Tonja Versluis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

17 november 2021 door Patrick Goede

Tonja Versluis bezocht vluchtelingen in Lesbos: "Je kunt niet de andere kant opkijken"

Tonja Versluis-Markestein is de afgelopen jaren meerdere malen naar Lesbos getrokken en heeft daar het vluchtelingenkamp Moria bezocht. Ze gebruikte haar ervaringen daar als inspiratie voor haar roman ‘Aangespoeld geluk’. “Zeker als christen kun je je hoofd niet wegdraaien voor de ellende die daar is”, zegt Tonja.

Tonja vertelt: “Begin 2016, net na het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis ben ik voor het eerst die kant op gegaan. Ik heb op de uitkijk gestaan om te zien of er nog boten aankwamen, dat gebeurde ook ‘s nachts. Ook heb ik mee geklust aan een hotel op het strand waar vluchtelingen werden opgevangen. De laatste twee keren wilde ik ook echt mijn boek gaan schrijven, toen heb ik ook het vluchtelingenkamp Moria bezocht. Een boek schrijven was mijn lang gekoesterde droom.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Bestel hier de roman Aangespeld geluk!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Naast dat ik hoop dat veel mensen Tonja’s boek gaan lezen hoop ik ook dat nòg meer mensen Stichting Bootvluchteling gaan steunen. Al jaren zet zij zich met hart en ziel in ten bate van de vluchtelingen.

Op de medischpsychologische hulppost komen de meest schrijnende situaties voor. Dapper wordt belangeloos professionele hulp geboden.

Mocht je arts, verpleegkundige of psycholoog zijn ? Er zijn altijd verse krachten nodig. Sint of kerstkado ? Bestel het boek en doe een gift richting st Bootvluchteling. De mensen in het kamp zijn je dankbaar.
J
Ik zet mij in om het evangelie te verkondigen conform opdracht Matt. 28!

Ben betrokken bij dominee en evangelist Bram Krol die al veertig jaar lang plaatselijke evangelisten aanstuurt en verder opleidt in 5 landen in Afrika, plus Nepal en India. (inmiddels ruim 70 directe veldwerkers actief)

Voor verdere invulling van recente zendingreizen zie website bramkrol.com

Via hem wordt elke cent direct in het zendingsveld effectief ingezet.

J
Volgens OM worden er JAARLIJKS ca. 400.000.000 CHRISTENEN in ca. 60 landen

STERK TOT EXTREEM vervolgd! in ca. 50 landen door die mensvijandige ´ideologie van de WREEDE´!

Het laatste bolwerk op deze wereld dat nog niet door die ´ideologie´ onder de voet is gelopen is Europa! 90 % van de zg vluchtelingen die TOEGANG TOT EUROPA EISEN zijn aanhanger van die `ideologie van de WREEDE´.

Hongarije is ooit langdurig bezet geweest door die ideologie.

Hongarije laat TERECHT niemand van die groep hun land in.

en mijn land?

Belust op zelfmoord!