Lineke Blijdorp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 augustus 2021 door Lineke Blijdorp

Niets geleerd van het verleden: CDA steunt anti-Israël motie

Dankzij de steun van het CDA verkreeg op 13 juli 2021 een anti-Israël motie (ingediend door de SP) de steun die zij nodig had om te worden aangenomen in de Tweede Kamer. De strekking van deze motie is dat Nederlandse pensioenfondsen niet langer in Israëlische bedrijven mogen investeren. Achterliggende reden voor dit wonderlijke standpunt is natuurlijk de al langer levende wens om Israël te boycotten, vanwege de discussie over de betwiste gebieden.

Laat ik voorop stellen: Israël heeft ons en onze investeringen niet nodig. Vanaf de eerste dag van haar bestaan heeft Israël voor haar eigen bestaan moeten vechten en zij is daarin steeds succesvol gebleken. Van een compleet versteend land, waar niets kon groeien, heeft men in de jaren na 1948 in no time het gebied ontgonnen en (-overigens grotendeels met de hand -) ontsteend. Zo werd een dor en kansloos gebied in enkele jaren de buitengewoon succesvolle agrarische oase dat zij nu is geworden.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Lineke Blijdorp
- Is de coronacrisis het einde van de kerk in Nederland?
- De inzet van christelijke partijen voor vluchtelingen is onder de maat
Meer over Lineke Blijdorp »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik denk dat het CDA hoopt op deze manier van Agt weer binnen de partij te krijgen; zorgt hij voor sturing van de partij die (op heel veel vlakken) stuurloos is.

Het CDA is symptomatisch voor "doelloosheid en identiteitloosheid".

Óók wat Israël betreft zijn ze het spoor bijster.
Triest dat juist Nederland, Israel de rug toekeert. Onvoorstelbaar.
N
Dat woord “Palestijnen” dat zou men eens moeten stoppen te bezigen. Er bestaan geen Palestijnen, ze hebben nooit bestaan. Er bestaat geen land Palestina, geen taal of munteenheid enz. Het zijn Arabieren uit omringende landen zoals Syrie, Jordanie, Egypte enz. Zo blijft het sprookje van Arafat bestaan. En het CDA? Laat die C van christen aub weg want christelijk is deze partij allang niet meer. Wie Israel zegent zal gezegend worden, deze tekst hebben ze uit hun op de zolder onder meters dik stof eruit gescheurd. Aan de Eeuwige het oordeel, ooit!
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (17)